A környezettudatosság és természet megszerettetése érdekében

2019. április 17. 22:10
A környezettudatosság és természet megszerettetése érdekében
A vizes sportok megismertetése és megszerettetése, valamint a környezettudatos gondolkodás megtanítása érdekében új projektet indít fiatal polgárőrök részére a Pest Megyei Polgárőr Szövetség.

"Öko-Bárka projekt" elnevezéssel új programot indít a Pest Megyei Polgárőr Szövetség. Dr. Bilisics Péter megyei elnök szerint már maga a projektnév is jelzi, hogy szeretnék a vízi sportokat és a környezettudatos gondolkodást megtanítani a fiataloknak és az ehhez szükséges tudást átadni természet közeli valóságos környezetben.
- A fiatalítás a polgárőrségen belül talán a kalandok, élmények biztosításával és mellette megfelelő programok szervezésével lehetséges. Úgy gondolom, hogy a fiatalok vizes oktatására fel lehetne használni kis vitorlásainkat, kajakjainkat is. Ezzel hasznosat és példamutatót szeretnénk létrehozni - mondja az elnök.
A gyakorlatban 2-3 személy maximális biztonságban kötelező mentőfelszerelésben és mindenképpen kísérőcsónak jelenlétében vesz majd részt egy megtervezett útvonalon végrehajtott kiránduláson. A menetközben elhangzó ismertetőkből tudnak majd tanulni, és a saját maguk által vett vízmintákon, egyszerű kísérleteket tudnak majd végrehajtani. Mindez remélhetőleg segítséget ad az elhangzottak jobban megérteni és megtanulni. Az oktatási anyag gyakorlati része lesz egy egyszerű, de látványos kísérletsor, például pH- és oxigénszint mérése, ellenőrzése a vízmintákban, valamint mikroszkópon keresztül a környező élővilág vizsgálata is.

A program részleteiről később ad tájékoztatást a Szövetség.