Ifi lovas tábor volt Dunaharasztiban (+ fotók)

2018. július 22. 20:10
Ifi lovas tábor volt Dunaharasztiban (+ fotók)
Július első hetében, Dunaharasztiban, a Partizán Cowboyok Nemzetközi Kulturális Egyesület lovardájában került sor az OPSZ Lovas Tagozat szervezésében a III. Országos Ifjú Lovas Polgárőr Tábor megrendezésére.

Az ország több megyéjéből érkeztek az ifjú lovas polgárőrök. Szakmai vezetők a Lovas Tagozat elnökségi tagjai, Marosvölgyi Katalin (hippológus) és Nádai-Nagy Péter (extrém bíró, lovas oktató) voltak, továbbá Nádai-Nagy Kamilla lovas sportoktató segítette munkájukat. Kalandos, izgalmas hetet tudhat maga mögött minden résztvevő, mert kihasználva a helyi adottságokat, így a lovarda terep és trail pályáját, többen először lovagoltak bele vizes és extrém akadályokba. A lovaglások során napi munka a lovas polgárőrök alap képzésének megfelelően lett összeállítva, a helyi lovasokkal kiegészítve volt csapatmozgás és közös extrém képzés is. Lehetőség volt saját lóval is részt venni, illetve a P.K.N.Ranch lovaival is dolgozhattak a lovasok. Még egy éjszakai holdfény túrára is sor került.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanAz ifjúsági tábor lakóit meglátogatta Dallos Gyula mesteredző, Magyarország Örökös Bajnoka is, egy délelőttöt a résztvevőkkel töltött. Megtekintette az extrém képzés egy részét, amelyről elismerőleg nyilatkozott, majd közös beszélgetést tartottak a lovakról, a lovakhoz, lovagláshoz fűződő viszonyukról, ismereteikről. Egy rögtönzött vetélkedő keretében emléktárgyakat is kaptak a résztvevők, amelyeket a legéndi Kölyökclub Alapítvány ajánlott fel, és az alapítvány kurátora, dr. Radácsné Reszegi Rita lovas polgárőr adott át az ifjú lovasoknak.
A fiataloknak azonban nemcsak lovas ismeretekből volt alkalmuk tudásukat elmélyíteni, hanem polgárőr ismeretekből is. Látogatást tett a táborban és előadást tartott számukra ugyanis Bán Gábor, az Országos Ifjúsági Polgárőr Tagozat elnöke.
Az utolsó napon házi versennyel zárult a tábor. A résztvevők és helyezettek emléklapot, illetve jelképes csoki jutalmakat vehettek át.

A személyes benyomásokról álljon itt néhány résztvevő, táborlakó néhány sora.
Ruzsom Lili Anna (Zagyvaszántói Polgárőr Egyesület): „A Polgárőr táborban rengeteg új érdekes es hasznos dolgot tanultam a lovakról, a lovak körüli teendőkről, és lovaglásomon is sokat finomíthattam. Egy élmény volt számomra a western stílus kipróbálása is. Dallos Gyula előadását nagyon hasznosnak tartottam, és úgy gondolom, hogy az itt tanultakat saját lovam képzésében is fel fogom használni. Köszönöm az élményt.”
Vagyóczki Fanni (Perkátai Polgárőr Egyesület): „Egy hét alatt sok élménnyel gazdagodtam. A tábor alkalmából sok jó embert ismertem meg. Megtisztelő számomra, hogy alkalmam volt találkozni és beszélgetni Dallos Gyulával. Ezt a tábort mérföldkőnek mondhatom az eddigi lovas életem során.”
Lénárt Petra (Zagyvaszántói Polgárőr Egyesület): „Az Ifjú Polgárőr Lovas Táborban nagyon sok új dolgot tanultam a lovakról és a körülöttük lévő teendőkről. Csodálatos környezetben és társaságban tölthettük el ezt a hasznos pár napot. Hatalmas élmény volt számomra, hogy új lovakat és a western stílust is kipróbálhattam. Dallos Gyula előadása különösen tetszett. Sok hasznos dolgot hallottam és tanultam, melyeket saját lovam képzésénél is használni fogok. Köszönöm, hogy részt vehettem a táborban és ilyen élményekben lehetett részem.”
Király Liliána (Kökényi Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület): „Nagyon jól éreztem magam, minden, ami kellett az megvolt. A társaság is gyorsan összeszokott. Jól tudtunk együtt működni és persze segíteni a másiknak. Nekem a körülmények is nagyon tetszettek, szeretem az olyan környezetet, ami teljes mértékben tanyasias és állatokkal vagyunk körülvéve, amerre csak nézünk. Lényegében nagyon élveztem, és én személy szerint örülnék, ha megint itt lenne tartva a jövő évi tábor.”
Petrovics Bence (Zagyvaszántói Polgárőr Egyesület): „Nagyon tetszett a polgárőr tábor. Jó volt a társaság, élveztem az egészet. Tetszett, hogy nem csak automata lovakat kaptunk, hanem olyanokat, akikkel lehet dolgozni. Szerintem sokat tanultunk, jók voltak az oktatót, kedvesek, segítőkészek. Ha lenne lehetőségem, jövőre is szeretnék részt venni. Köszönöm a lehetőséget!”

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban