Tisztesség, egység, szolidaritás, összefogás

2018. május 15. 18:27
Tisztesség, egység, szolidaritás, összefogás
„Egységben a közbiztonságért, bűnmegelőzésért a települések biztonságáért” mottó jegyében tartotta meg május 12-én, Dabason a Pest Megyei Polgárőr Szövetség a beszámoló és tisztújító közgyűlését, ahol meghallgatták majd elfogadták az előző évi működésükről szóló beszámolókat valamint lehengerlő arányban újabb 5 évre megválasztották dr. Bilisics Pétert megyei elnöknek.

Magas színvonalú közgyűlésen vehettek részt azon polgárőrök és meghívott vendégek, akik megjelentek május 12-én, Dabason, a helyi sportcenter dísztermében. Köztük dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, dr. Fekecs Dénes az OPSZ Gazdasági és Pénzügyi elnökhelyettese, dr. Mészáros Ágnes, a Berényi és Társa Ügyvédi Iroda partnere, Németh József alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságtól, Géczy Krisztián a Pest Megyei Közgyűlés képviselője és Benkő Tamás, az MLSZ Pest megyei igazgatója.
Dr. Bilisics Péter, a PMPSZ régi/új elnökeDr. Bilisics Péter megye elnök a szervezet értékelésekor elmondta: Szerves fejlődésen ment keresztül a Polgárőrség, töretlen elszántsággal, meggyőződéssel tettek eleget a vállalásaiknak. A polgárőrök létszáma lassan, de biztosan emelkedő tendenciát mutat és továbbra is céljuk, hogy minden településen legyen Polgárőrség. Együttműködési megállapodások végrehajtása a partnerekkel folyamatos, az egyesületeknél önkéntes vállalási alapokon történik. A képzés, oktatás helyzete jó, folyamatosan képzett és tovább képzett hely- és emberismerettel bíró polgárőrök dolgoznak pest megyében. A 24 órás megyei ügyeletük az elmúlt évek alatt jól vizsgázott. Az elnök elmondta, hogy az OPSZ által indított valamennyi nagy programban és projektben részt vállaltak, működik az 50 órás közösségi szolgálati programjuk, melynek nem titkolt egyik célja a fiatalok szerepvállalásának a növelése a polgárőrségeken belül. Végezetül hozzátette: Sokrétű feladatok jelentkeztek a polgárőrségeknél. Folyamatosan növekednek a ránk nehezülő feladatok. Tettünk és teszünk a közrendért és a közbiztonságért szem előtt tartva a közterületi és külterületi bűnmegelőzést, mint polgárőrségi alapfeladatot. Jelmondatunk: MEGELŐZÉS, MEGSZAKÍTÁS, FELDERÍTÉS, mert a legkisebb jogsértést sem lehet elkövetni, ahol a szükség oda ment a segítség!”
Dr. Bilisics Péter beszélt a megyei szövetség pénzügyi helyzetéről, annak gazdálkodásáról is, mely során elmondta: A források körültekintő felhasználásának, költségkímélő működtetésnek köszönhetően gazdálkodásuk és működésük stabil. Az elmúlt évek során pályázati támogatást az összes pályázó egyesület kapott.
Dr. Túrós András gratulál dr. Bilisics Péternek újraválasztásáértDr. Bilisics Péter beszédében nem rejtette véka alá azt sem, hogy a megyei szövetségen belül vannak konfliktusok, alaptalan vádaskodások, személyével szembe irányuló lejárató kampányok, ám jelzésértékű lehet, hogy a közgyűlésen részvevők dr. Bilisics Pétert 109 igen, 2 nem és 2 tartózkodással választották újra megyei elnöknek.

Dr. Túrós András beszédében először tiszta szívből gratulált az újraválasztásáért dr. Bilisics Péternek és hozzátette, hogy a 109 igen szavazat minősített többségnek számít. Beszédében nyomatékosította, hogy a Pest Megyei Polgárőr Szövetség rendkívül fontos az OPSZ-nél. Az OPSZ elnöke külön köszönetet mondott a polgárőröknek a kimagasló szolgálati óraszámért, a megyei szövetségnek a jelentős számú ifjú polgárőrért, majd felhívta a figyelmet arra, hogy a Polgárőrség értéke jelentősen növekedett, felértékelődött. Mindezek megőrzéséhez viszont erős egységre van szükség, nincs helye semmilyen viszálynak, veszekedésnek.

(Lőwinger)