Vizsgát tettek a motoros polgárőrök (+ fotók)

2019. április 30. 23:22
Vizsgát tettek a motoros polgárőrök (+ fotók)
Elméleti és gyakorlati feladatokat, több között vezetéstechnikai vizsgát kellett megoldaniuk a Pest megyei motoros polgárőröknek azon a kétnapos továbbképzésen, melyet április 27-28 között tartottak.

Dr. Bilisics Péter– Immár harmadik alkalommal került megrendezésre a motoros polgárőrök idényjellegű képzésére – mondta dr. Bilisics Péter, a Pest Megyei Polgárőr Szövetég elnöke. – Az első nap elméleti képzésen vettek részt a motorosok, a másodikon pedig egy tesztlapot kellett kitölteniük, majd a Törökbálinton felállított akadálypályán kellett bizonyítaniuk vezetéstechnikai tudásukat.

Fontos, hogy a motoros polgárőrök évente frissítsék tudásukat, begyakorolják a különböző vezetéstechnikai fogásokat, hisz nekik sokkal magasabb vezetéstehnikával kell rendelkezniük, mint egy átlag motorosnak. Motoros polgárőr a gyakorlati vizsgánHisz a rendőrökkel végzett közös szolgálatuk során vannak olyan szituációk, olyan események, amikor sokkal kisebb területen kell nekik megfordulniuk, két autó között elmenniük, vészmegállniuk vagy hirtelen kikerülniük valamit. Nem beszélve a fokozott stresszhatásokról, hisz sokkal jobban kell figyelniük a környezetre, a többi közlekedőre. – Egy rendőrséggel közös szolgálatnál, vagy egy felvezetésnél a motoros polgárőr mint egy radar, úgy pásztázza az egész területet. Mind a kisért konvojt, vagy a motoros rendőrt, illetve a közlekedésben résztvevő összes résztvevőjét, fokozottabban kell figyelnie. Tehát sokkal fárasztóbb és agyban ott kell lennie a polgárőrnek – tette hozzá Zombori Géza, a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Készenléti és Ellenőrzési egységének koordinátora. 
 
Huszti LászlóHuszti László, az Országos Polgárőr Szövetség Motoros tagozatának elnöke az értékeléskor elmondta, hogy 34 éve oktat, így már ránézésre meg tudja mondani, hogy valaki tud-e motorozni, vagy sem. Ahogy felül a nyeregre, már akkor látni, hogy valaki magabiztosan tudja-e vezetni a motort. – Jó az irány, bizonyítottátok, hogy jól tudtok vezetni, uraljátok a járművet. – Huszti László bejelentette, hogy amennyire teheti, segíteni fogja a Pest megyei motoros polgárőröket.

Pest megyében immár öt éve dolgoznak motoros polgárőrök.

(Lőwinger)

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban