Az ittas vezetés Karácsonykor sem bocsánatos bűn!

2017. december 06. 17:51
Az ittas vezetés Karácsonykor sem bocsánatos bűn!
Az Országos Polgárőr Szövetség és a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület közös kampányt indít az év végi ünnepi időszakban az ittas vezetés ellen, mely az egyik legkomolyabb baleseti veszélytényező világszerte.
A kampány keretében az ittas járművezetés veszélyeire hívjuk fel a figyelmet.
Az Országos Polgárőr Szövetség és a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület fontos feladatának tartja a biztonságos közlekedés elsajátítását. A kampány során, olyan információs közlést szeretnénk megvalósítani, ami a járművezetők tájékoztatását célozza meg, az alkoholfogyasztás vezetésre gyakorolt negatív hatásairól, és az emberi szervezet számára az alkohol lebomlásához szükséges időtartamról.
A fenti információk átadása mellett segítséget kívánunk nyújtani az önkontrollhoz is, ezért a szétosztásra kerülő szórólapok hátoldalán egyszer használatos alkohol tesztert helyeztünk el.
Az ORFK-OBB ittas vezetés elleni tevékenységét erősítve, azon megyékre  kíván a kampány koncentrálni, ahol az ittasan okozott balesetek aránya 10% felett van.

Budapest, 2017. december 6.