Közösen gyermekeink védelméért!

2018. február 11. 13:27
Közösen gyermekeink védelméért!
Az Országos Polgárőr Szövetség megtartotta a Család, a Gyermek- és Ifjúságvédelem területén indított, új szakmai programjának fórumát 2018. február 10-én az Országos Rendőr-főkapitányság, Rendőrségi Igazgatási Központ Auditóriumában, több mint 180 polgárőr és szakember jelenlétében.
Az Országos Polgárőr Szövetség, a 2018-as évben kiemelt feladatként tekint a Család, a Gyermek- és Ifjúság védelemére. A program keretében, több mint 60.000 polgárőr, a jövőben aktívabban részt vesz és segítséget nyújt a rendőrség és a gyermekvédelmi szolgálatok munkájához. A polgárőrök a közterületi járőrszolgálataik alkalmával, a rendőrséggel együttműködve különös figyelmet fordítanak a fiatalok által elkövetett bűncselekmények megelőzésére, valamint sértetté válásuk megakadályozására.
A program célja, megtalálni azokat a kapcsolódási pontokat, ahol a polgárőrök hozzájárulhatnak a gyermekek és a fiatalok neveléséhez, továbbá értéket adhatnak számukra. A program egy nyílt kommunikáció, amely felhívja a családok figyelmét azon veszélyekre, amelyek a mindennapok során leselkednek gyerekeinkre.
Ezek a veszélyek többek között a gyermekbántalmazások, a kiskorúak veszélyeztetettsége, valamint a fiatalok kábítószer fogyasztása.
A gyermekek esetében oda kell figyelni:
  •   a magatartásproblémákra
  •   az eltúlzott internethasználatra
  •   az iskolai problémákra
  •   a szenvedély- és drogproblémákra.
Budapest, 2018. február 10.