Vendég polgárőrök a határvédelemért

2018. április 05. 23:07
Vendég polgárőrök a határvédelemért
Az Országos Polgárőr Szövetség és az Országos Rendőr-főkapitányság 2018. április 3. és április 6-a között együttműködés keretében biztosítják a déli határszakasz védelmét.

A Polgárőrség a Rendőrség kérésének eleget téve 3 megyéből összesen 40 fővel, 3 szolgálati gépjárművel, „vendég” polgárőr szolgálatot lát el a déli határszakaszon. A szolgálatban közreműködő területi polgárőr szövetségek – Budapest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye – polgárőrei látnak el szolgálatot. A határ menti települések polgárőrei további 80 polgárőrrel járulnak hozzá a közös szolgálathoz.
A polgárőrök a magyar-szerb határszakasz melletti települések és tanyák további biztonságának fokozása érdekében hatékonyan, a Rendőrség iránymutatásának megfelelően napi 12 órában teljesítenek határvédelmi szolgálatot. A polgárőrök elsődlegesen Hercegszántónál, a műszaki zár mentén végeztek a rendőrökkel közösen járőrszolgálatot, illetve a mélységi területeken figyelték a migránsok felbukkanását. Emellett külön figyelmet fordítottak a Hercegszántón, Homorúdon és Bácsszentgyörgyön élőkre oly módon, hogy a településeken preventív és demonstratív jelleggel, jól láthatóan járőröztek.
Magyarország több mint 60 ezer polgárőre elhivatottságot érez hazánk közbiztonságának megóvásáért, és ha kell önként segítik a határvédelmet, a hatóságok munkáját az illegális határátlépés visszaszorítása érdekében.

Budapest, 2018. április 5.