25 éves lett a balatonszárszói polgárőrség

2018. július 19. 23:20
25 éves lett a balatonszárszói polgárőrség
2018. május 18-án ünnepelte 25 éves évfordulóját a Balatonszárszói Polgárőr Egyesület.

 A bensőséges ünnepséget megtisztelte dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Pungor János rendőr ezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti igazgatója, főkapitány helyettes, Dorogi Sándor, Balatonszárszó polgármestere, Garamvölgyi László a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács képviselője és Poór Gyula, az Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnöke.
Apáti Kinga Csilla vesz át elismerést dr. Túrós andrástólDr. Túrós András beszédében méltatta az egyesület munkáját és elismerte fejlődését. Rámutatott, hogy csak közösen az önkormányzattal lehet egy biztonságos települést létrehozni Magyarország egyik legszebb Balaton parti településén. Majd a Balatonszárszói Polgárőr Egyesületnek a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát és 100 ezer forint rendkívüli támogatást adott át, amit Apáti Kinga Csilla, az egyesület elnöke vett át.
Garamvölgyi László is csatlakozott az OPSZ elnöke által elmondottakhoz, és elismeréssel szólt az egyesület valamint az önkormányzat közös munkájáról, mely sikertörténet volt a biztonságos települések programjában.
A rendőrség részéről Pungor János rendőr ezredes elmondta, hogy az egyesület tagjait felkészültségük és tenni akarásuk miatt nem csak polgárőrnek, hanem teljes értékű járőrtársnak tekintik a rendőrök.
Poór Gyula szintén köszönetet mondott az egyesületnek, és az SMPSZ által alapított Üveg Plakettet adományozta az egyesületnek 25 éves fennállása alkalmával.
Apáti Kinga Csilla rövid tájékoztatást adott az egyesület megalakulásáról és az eltelt évekről, milyen fejlődésen ment át a települési egyesület, majd az egyesület alapítóit emléklappal és kis ajándékkal jutalmazta. Példaértékű volt az ünnepség azon része, amikor a már eltávozott polgárőr társaink hozzátartozói is emléklapot vehettek át az OPSZ elnökétől.
Dorogi Sándor is köszönetet mondott a polgárőrök munkájáért és biztosította a tagságot arról, hogy a továbbiakban is bírják a település támogatását anyagilag és erkölcsileg is. Hisz – mint mondta – a polgárőrök a település megbecsült tagjai, és tevékenységük a település lakosságának is példaértékű.

Az ünnepség ezt követően egy kellemes vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

(Fotó: Daria Narbutt)