Balaton Maraton polgárőrökkel

2017. november 28. 20:38
Balaton Maraton polgárőrökkel
November 25-26-án rendezték meg Siófok nyaralóövezeti területén a XIV. K&H Balaton Maraton és Félmaraton futóversenyt, aminek biztonságára a polgárőrök is vigyáztak.

Évek óta hagyomány, hogy a futóverseny biztosítására a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület tagjait kérik fel. A két napig tartó felelősségteljes munka jelentős erőket igényel, ezért az egyesület -az együttműködési kapcsolatait felhasználva - egyes résztávok biztosításához felkérte az ádándi, nagyberényi és a tabi polgárőröket is.
– Az első napon 3 különféle táv lefutásra került sor, ezért a résztávok között szűkös idő volt az átállásokra, a területek precíz, biztonságos zárására – mondja Gazdag Ferenc, a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke. – A második napon került sor a félmaraton lefutására.  A biztosítások során útkereszteződéseket, útvonalszakaszokat kellett zárni, parkolókból a ki- illetve behaladást felügyelni, a futókat tereléssel, iránymutatással segíteni. Egyes helyeken a rendőrökkel együtt végeztük a ránk bízott feladatokat.
Az elnök elmondta még azt is, hogy a két nap alatt szolgálatot teljesítő 40 polgárőr nagy kedvvel és fegyelmezetten hajtotta végre feladatát.