Évet értékeltek a balatoni vízi polgárőrök

2017. április 03. 22:24
Évet értékeltek a balatoni vízi polgárőrök
Évértékelő közgyűlést tartott április elsején Balatonberényben a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület.

Az eseményen megjelent dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Kövér Gábor az OPSZ Vízi Polgárőr Tagozatának elnöke, Takács Imre nyugállományú határőr alezredes, illetve részt vettek az együttműködő szervezetek képviselői is. 
Bozsóky Ferenc, a szervezet elnöke beszédében kiemelte, hogy a legfontosabb feladatuk a Balaton és a nyaralni-pihenni vágyók védelme a nyári, illetve a téli időszakban. Fontosnak tartják a Balatonon is a közbiztonságot, a közrendendet, a közfegyelmet, a vízi közlekedés szabályainak betartását, a környezetvédelmet, a környezet megóvását, az életmentést és az orvhorgászat visszaszorítását, amely szintén vállalt feladatuk.
Bozsóky Ferenc az előző évi munkájukról a következőket mondta el: 

A közgyűlésen dr. Túrós András, az országos szövetség vezetője beszédében kiemelte, hogy a Balatoni Vízi Polgárőr Egyesület egy speciális szervezet, amely ezáltal speciális feladatokat lát el, és ezen feladatok megvalósításához ő minden tőle telhető segítséget igyekszik megadni. Dr. Túrós András a következőképp értékelte az egyesület munkáját:
Szintén részt vett a rendezvényen Poór Gyula, a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség alig egy hónapja megválasztott új elnöke. A megyei vezető gratulált a szervezet munkájához, és a legjobban teljesítő tagokat tárgyjutalommal ajándékozta meg. Poór Gyula az rendezvénnyel kapcsolatban a következőket mondta:
A közgyűlés elfogadta a 2016-os munkáról és gazdálkodásról szóló beszámolókat, illetve a 2017-es évre szóló költségvetési tervet. Az ülés során a balatonberényi, illetve a kis-balatoni tagozat is kéréssel fordult dr. Túrós András OPSZ elnökhöz, aki biztosította őket, hogy igyekszik a lehetőségekhez mérten teljesíteni azokat.

(Magyar Márk László)