Kiválóra értékelték a polgárőrök munkáját

2018. május 02. 18:38
Kiválóra értékelték a polgárőrök munkáját

2018. április 28-án, Kőröshegyen tartotta évértékelő közgyűlését a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség (SMPSZ), ahol az is elhangzott: a megye polgárőrei a tavalyi évben kiválóan végezték tevékenységüket.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Cseh István az OPSZ Etikai Bizottságának elnöke, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Balogh Endre az OPSZ Igazgatási szervezetének vezetője, Huszti Gábor a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, Molnár Gábor rendőr alezredes, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vitár Zsolt alezredes, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság (MH KIKNYP) parancsnokhelyettese, Mészáros Károly őrnagy és Nevelős László alezredes, az MH KIKNYP részlegvezetői.
Poór Gyula tartja beszámolóját a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség közgyűlésénPoór Gyula a SMPSZ elnöke a beszámolójában kiemelte, a megye polgárőrei a tavalyi évben kiválóan végezték tevékenységüket, emelkedett a szolgálati órák száma, ami meghaladja a 273 ezer órát, melyből a rendőrséggel közösen több mint 46 ezer órát teljesítettek. Nagyra értékelte a tavalyi évben végzett kiemelt rendezvényeken történő polgárőr tevékenységet és megköszönte azoknak az egyesületeknek, akik részt vettek a Balaton Sound, illetve a FINA vizes világbajnokságon. Elmondta azt is, hogy sikeresek az egyesületi tagfelvételek, így a megye egyesületeinek a száma nemsokára elérni a nyolcvanat. Az idei évre vonatkozólag megállapította, hogy több feladat vár majd a megyei szövetségre. Közös együttműködés keretében a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság házigazdája lesz a megyei szövetség, ami azt jelenti, hogy három megye Balaton parti egyesületeinek illetve a Velencei-tavi polgárőr egyesületek munkáját fogják koordinálni. Kifejtette, hogy ennek sikeréhez pontos, precíz munkára van szükséges a Balaton Somogy megyei partszakaszán működő egyesületektől. Poór Gyula megköszönte a Rendőrségnek a sikeres közös munkát, továbbá azt, hogy az idei évben 12 darab szolgálati gépkocsit adományoztak a megyei polgárőr egyesületek részére. Végezetül az elnök beszélt még a pénzügyi elszámolások pontosságának és a határidők betartásának fontosságáról.
A pénzügyi beszámolók illetve a 2018. évi költségvetési tervek ismertetése után elismerések átadásra került sor. A Polgárőr Érdemérem Arany fokozatát Csernai Ákos Ottó, Ezüst fokozatot Kapitány Tamás, míg a Bronz fokozatot Katona István polgárőrök vehették át.
Cseh István a hozzászólásában örömét fejezte ki, hogy szervezett, egységes és fegyelmezett a Somogy megyei polgárőrség. Kiemelte: Somogy megye sokat tesz közbiztonság javításáért, hozzájárulnak a hatékony munkához és az idegenforgalom vonatkozásában is jól teljesítenek.
Huszti Gábor kifejezte nagyrabecsülését a polgárőrök felé és elmondta: Büszkeség a Megyei Önkormányzat számára, hogy van egy olyan rétege a társadalomnak, akik önzetlenül teszik a dolgukat.
Molnár Gábor alezredes hozzászólásában elmondta, hogy Somogy megyében felértékelődött a közrend, a közbiztonság, továbbá örömét fejezte ki a Rendőrség és az SMPSZ közötti sikeres együttműködés kapcsán.