Polgárőrök a Balaton Maratonon

2018. november 28. 11:54
Polgárőrök a Balaton Maratonon
November 24-25-én került megrendezésre Siófokon, a XV. K&H Balaton Maraton és Félmaraton futóverseny a Balaton partján és Siófok nyaralóövezeti területén, melynek biztonságos lebonyolításában a Somogy megyei polgárőrök is részt vállaltak.

Gazdag Ferenc a Siófok Közbiztonságáért Polgárőr Egyesület elnöke elmondta, hogy évek óta hagyomány a futóverseny biztosítására, melyre az egyesület tagjait kérik fel. A két nap során a verseny biztosításába bevonták az egyesület együttműködési kapcsolatait felhasználva egyes résztávok biztosításához az ádándi, nagyberényi és a tabi polgárőröket is. A szombati napon reggel 10 órától 18 óráig, vasárnap pedig 11 órától 14 óráig voltak részleges, illetve folyamatos területbiztosítási feladatuk, mely során útkereszteződéseket, útvonalszakaszokat kellett zárni, parkolókból ki-behaladást felügyelni, illetve a futókat kellett segíteni tereléssel, iránymutatással. Egyes helyeken a rendőrség munkatársaival együtt végezték feladatukat a polgárőrök.
Gazdag Ferenc szerint a polgárőrök a rájuk bízott feladatot precízen, a szervezők által kért pontossággal, tudásuk legjavát nyújtva végezték. A biztosításban a két nap alatt 68 fő polgárőr vett részt.