Polgárőrök a Balaton Soundon

2019. július 09. 09:30
Polgárőrök a Balaton Soundon
Az idei évben is felkérést kaptak a Somogy megyei polgárőrökhöz, hogy ha lehetőségük van rá, akkor segítsék a rendőrök munkáját Zamárdi területén, július 03-07 között, a Balaton Sound ideje alatt.
Gazdag Ferenc a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség elnökhelyettese elmondta, hogy a felhívásra 15 egyesülettől érkezett visszajelzés. Barcsról és Kaposvárról is jelentkeztek polgárőrök, de természetesen a Balaton parti egyesületek sem zárkóztak el. A polgárőrök a rendezvény külső helyszínén, a szabadstrandi részen, a Városközpontban, a Vasútállomáson, valamint az autós kemping külső területén teljesítettek visszatérő szolgálatokat. A fonyódi vasúti polgárőrök pedig, a rendezvény egész ideje alatt a Vasútállomás területén tartózkodtak, segítve a vasútőrök, peronőrök, kalauzok munkáját.
A szolgálatokról a Rendőrség helyszínen lévő parancsnokai minden esetben tájékoztatást kaptak. Az 5 nap során 70 fő polgárőr, közel 450 órában vigyázta a rendezvény és Zamárdi közbiztonságát, segítette a Rendőrség munkáját – jelentette ki Gazdag Ferenc.