Elismerések és gépkocsi átadása Sz-Sz-B megyei polgárőr napon

2019. július 08. 19:30
Elismerések és gépkocsi átadása Sz-Sz-B megyei polgárőr napon
Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány köszönetét fejezte ki a Szabolcs megyei polgárőrök áldozatos munkájáért.

Máriapócson rendezték meg a XIV. Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Napot 2019. július 6-án. A rendezvényt dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg és köszöntötte a megye számos településéről egybegyűlt polgárőröket. Köszöntőjében méltatta a polgárőrök áldozatos munkáját dr. Simon Miklós, országgyűlési képviselő is. Polgárőrök MáriapócsonFarkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány a közrend, a közbiztonság, valamint a bűnmegelőzés terén kifejtett áldozatos tevékenységéért köszönetét fejezte ki minden polgárőrnek, és közülük 5 kimagasló tevékenységet végzőt Sárkányölő Szent György emlékplakett elismerésben részesített.
A személyre szóló elismerések mellett a rendőrség legfőbb stratégiai partnerének munkája segítése érdekében egy személygépkocsit is adományozott. A tábornok hangsúlyozta, hogy a közösséget szolgáló, a szabadidő terhére végzett áldozatos munka elvégzéséhez a megfelelő technikai háttér is fontos, ennek szellemében történt az adományozás ezúttal is.
Somogyi János, a Megyei Polgárőr Szövetség elnöke köszönetét fejezte ki a rendőrség támogatásáért és hangsúlyozta ennek kiemelkedő jelentőségét a polgárőrök számára. A megyei elnök a főkapitánytól átvett gépkocsit, a Tiszamogyorósi Polgárőr Egyesületnek adta át.
A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozók között sokan vannak, akik a polgárőr szolgálatot is hivatásuknak tekintik. Közülük többen vettek át elismerést az Országos Polgárőr Szövetség elnökétől. Dr. Túrós András a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát adta át Farkas József r. dandártábornoknak, Szomor Péter r. alezredesnek, Lőrincz Sándor r. törzszászlósnak, valamint az ezüst fokozatát Lőrincz Péter r. őrnagynak. 

(Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság)