Évértékelő a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon

2019. március 06. 20:35
Évértékelő a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányságon
Farkas József r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány értékelte a főkapitányság 2018. évi tevékenységét.

A megye rendőrfőkapitánya 2019. március 5-én adott tájékoztatást a főkapitányság nyíregyházi objektumának dísztermében, az állomány előző évben végzett munkájáról. Értékelésében hangsúlyozta, hogy a korábbi évek mutatóihoz képest csökkent a regisztrált, kiemelten a lakosság szubjektív közbiztonságérzetét leginkább befolyásoló közterületi bűncselekmények száma.
Farkas József r. dandártábornok értékelőjében beszélt a bűn- és baleset-megelőzési tevékenység fontosságáról, a már évek óta hatékonyan működő programokról. Kiemelte a főkapitányság konstruktív és hatékony együttműködésének szerepét az önkormányzatokkal, a társszervekkel és legfontosabb stratégiai partnerével, a Polgárőrséggel. A közrend és a közbiztonság érdekében kifejtett erőfeszítések eredményét az is mutatja, hogy a megye önkormányzatai körében végzett felmérés eredménye, amelyen a településeken végzett rendőri tevékenységet az előző évinél is magasabb, ötös skálán 4,57-re értékelték. Az értekezlet meghívott vendégei közül többen méltatták hozzászólásaikban a megye rendőreinek munkáját, elhivatottságát, köszönetüket fejezték ki és gratuláltak az eredményekhez.  
A beszámoló végén a tábornok megfogalmazta a 2019. év legfontosabb célkitűzéseit és megköszönte az állomány lelkiismeretes szakmai hozzáállását. Az értekezlet elöljárója, dr. Kuczik János Zoltán r. dandártábornok, műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes gratulált a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság elmúlt évi tevékenységéhez, valamint megerősítette a megyei rendőrfőkapitány jelentésében megfogalmazott célkitűzéseket.

 

 

 

 

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság