Fokozott szolgálattal a gyermekek biztonságáért

2018. szeptember 05. 20:33
Fokozott szolgálattal a gyermekek biztonságáért
Nem csak Budapesten, hanem az ország keleti csücskében, Kisvárdán is fokozottan figyelnek a gyerekekre a tanévkezdés kapcsán.
A Kisvárdai Polgárőr Egyesület ebben az évben is csatlakozott az Országos Polgárőr Szövetség, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség által meghirdetett "Polgárőrök a tanévkezdés biztonságáért" programhoz. A kezdeményezés szerint a polgárőrök az iskolakezdés hónapjában fokozottan segítik az iskolák és óvodák környékén a közlekedést, a gyalogátkelőhelyeken a gyerekek és szülők biztonságos átkelését.

– A kezdeményezés szükséges, hiszen a három hónapos nyári szünet után szeptemberben, a reggeli órákban hirtelen megemelkedik mind a gyalogosan mind az autóval közlekedők száma, mely baleseti forrást jelent a közlekedők számára – közölte Szabó László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség sajtóreferense, aki hozzátette – A hónap végére az autósok és a gyalogosok már megszokják ezt a reggeli forgalmat és óvatosabban, körültekintőbben közlekednek.