Továbbra is Somogyi János az elnök (+ fotók)

2019. március 31. 11:06
Továbbra is Somogyi János az elnök (+ fotók)

Pótszékeket kellett bevinni a Nyírbátori Rendőrkapitányság színháztermébe, annyian voltak kíváncsiak a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség közgyűlésére, ahol az érdeklődők elfogadták a szakmai és pénzügyi beszámolót, illetve szavaztak a tisztújításról is.

Március 30-án, teltház mellett rendezték meg Nyírbátorban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgárőr Szövetség ez évi közgyűlését. Somogyi János elnök a 2018-as évi szakmai beszámolójának keretén belül örömmel közölte, hogy tavaly megállt a tagság fluktuációja, sőt még emelkedett is a létszám. További képek itt, illetve a FotóalbumbanÍgy a 171 egyesületben már majd’ hatezer polgárőr dolgozik, akik több mint egymillió óra szolgálatot adtak. A lovas polgárőrök sem tétlenkednek, ma már 33 lóval járják a határt. Kiemelte, hogy a különböző állami szervezetekkel milyen kiváló a munkakapcsolatuk, majd hosszasan sorolta, milyen programokban, munkákban vettek részt a megye polgárőrei. Külön kiemelte a 300x100, a nagyvárosi a gyermek illetve az idősek védelméről szóló programokat, melyekben jelentős sikereket értek el.
– A 2018-as év értékelése alapján megállapítható – mondja Somogyi János – a Polgárőrség továbbra is a társadalmi bűnmegelőzés legszervezettebb és legnagyobb létszámú civil szervezete. Úgy gondolom, hogy a 2018-as évben is tisztességgel teljesítettük az önként vállalt kötelezettségeinket, feladatainkat. Megyénk polgárőrei elvégezték azokat a szakmai feladatokat, amit a polgárőr törvény, a belügyminiszter úr, az ORFK vezetője a megye rendőrfőkapitánya, valamint Túrós András elnök tőlünk, mint polgárőröktől elvártak illetve javasoltak.
További képek itt, illetve a FotóalbumbanA pénzügyi illetve a felügyelő bizottsági beszámolók után hozzászólások következtek. Ennek keretén belül Seszták Oszkár, a Sz-Sz-B Megyei Közgyűlés elnök lépett a mikrofonhoz, aki az egész megye nevében köszönte meg a polgárőröknek az eddig végzett munkájukat.
– Nem lehet elégszer megköszönni azt, amit önök tesznek – mondja dr. Simon Miklós, az országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának alelnöke. – Látom az Önök munkáját, és sokkra tartom azt, hogy vannak olyan emberek, akik képesek pénz nélkül, jó szándékból segíteni.
Dr. Simon Miklós elmondta azt is, hogy minden évben előterjesztik a polgárőr autók adókedvezményét, de - mint rávilágított - az illegális migráció jelentős pénzt emészt fel, majd egy emlékérmet adott át Somogyi Jánosnak.
Farkas József rendőr dandártábornok, megyei főkapitány megfogalmazta, hogy a polgárőrök értéket teremtettek. Segítségükkel jelentősen csökkent Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a bűnesetek száma, sőt vannak olyan települések, ahol már szinte eltűnt a bűnelkövetés. Mint mondta, jól látható a fejlődés és ez a polgárőröknek is köszönhető.
További képek itt, illetve a Fotóalbumban– Szabolcs megye Magyarországon a Polgárőrség fellegvára – jelentette ki beszédében dr. Túrós András, az OPSZ elnöke aki hozzátette – a megyében rend, fegyelem és tisztesség folyik. Az elnök néhány szóban méltatta a megyei elnök munkáját, majd rávilágított, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei polgárőrök a legjobbak országos szinten, a közterületen eltöltött szolgálati órák számában.   Kinyilvánította, hogy a polgárőrök a bűnmegelőzés utcai harcosai és ezt büszkén fel lehet vállalni.
A közgyűlés ezután újra választotta a vezető tisztségviselőket így Somogyi János, egyhangú szavazattal továbbra is vezetheti a megye polgárőreit.
A rendezvény végén elismerések átadására került sor, mely során mások mellett Labbancz Péter a Polgárőr Érdemkereszt Arany-, Bartha Béla az Ezüst-, míg István Zsolt a Bronz fokozatát vehette át dr. Túrós Andrástól illetve Somogyi Jánostól.

További képek itt, illetve a Fotóalbumban
További képek itt, illetve a Fotóalbumban