OPIT nosztalgiafórum

2017. október 22. 23:15
OPIT nosztalgiafórum

Nosztalgia találkozót és fórumot szerveztek az Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor (OPIT) tagjainak 2017. október 21-én, Százhalombattán.

A délutáni akadályversenyt követően az ifjú- illetve fiatal polgárőrök a tagozat vezetésével kötetlen beszélgetés keretében együtt gondolkodtak a Polgárőrség jövőjéről és különösképpen arról, hogy ebben mi a szerepe az ifjúságnak. Horváth Róbert, az OPSZ Ifjúsági, Sport és Karitatív alelnökének üdvözlő szavait követően a találkozón levetítették a 2017-es OPIT-on készített imázsfilmet, amely nemcsak a tábor életét mutatja be, de arra is szolgál, hogy minél több fiatal érezzen kedvet a polgárőr tevékenység ellátásához.
Fórumon az OPIT tagokDr. Barnucz Szilvia, az OPSZ főigazgatója köszöntötte a fiatalokat, aki kifejezte örömét és köszönetét a programon látottak és a versenyen tapasztaltak miatt. Elmondta, hogy olyan elszántságot és tiszta szívből jövő akaratot látott mind a versenyzők, mind a pálya szélén szurkoló polgárőrök szemében, amely nemcsak visszaidézte a saját, fiatal polgárőrként szerzett emlékeit, hanem emiatt a lelkesedés miatt látja biztosítottnak a Polgárőrség működését a jövő generációi számára is. Bán Gábor, az OPSZ Ifjúsági Tagozatának elnöke vázolta a következő néhány hónap teendőit, program terveit, melynek célja az ifjú polgárőrök létszámának folyamatos növelése. Az OPIT-on részt vettek nagy örömére meglepetés vendégként belépett Mátrahegyi Zsolt, aki a jövő nyári OPIT-ra való fizikai és szellemi felkészülés jegyében ismertette a fiatalok lehetőségeit és feladatait. Szél Pál, az OPSZ Sportegyesület elnöke, a kétnapos rendezvény házigazdája nemcsak a saját, hanem Százhalombatta Önkormányzatának nevében is üdvözölte a résztvevőket. Beszélt a sport fontosságáról és elmondta, hogy a Sportegyesületben is számít az ifjú polgárőrökre.
Ezután a fiatalok csapatépítő feladatokat teljesítettek, majd ajándékokért parlagfűvel kapcsolatos kvízt töltöttek ki.

(Szöveg: Dr. Tóth Andrea Noémi)