Györén is támogatják az ifjú polgárőröket

2018. október 01. 22:53
Györén is támogatják az ifjú polgárőröket
Kivételes megtiszteltetés érte azt az ifjú polgárőrt, akinek szeptember 29-én, Györén az OPSZ elnöke személyesen adta át az igazolványát.

Dr Túrós András adja át az igazolványát Bartos Gergő ifjú polgárőrnekGyöre egy kis község Tolna megye déli részén, alig 600 lakossal. Bár nem nagy település, mégis ez a szűk közösség nagyon összefogó. Idén immár nyolcadik alkalommal rendezték meg a Hajdina Fesztivált, melyet a hagyományoknak megfelelően a helyi polgárőr egyesület biztosított. A hagyományoktól viszont eltért, hogy a rendezvényen megjelent dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke és Széles János a Tolna Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének elnöke is. Dr. Túrós András a beszédében megköszönte a meghívást, méltatta a györei polgárőrök eddig végzett munkáját, majd az egyesület ifjú polgárőrének átadta az igazolványát, valamint egy teljes ifjú polgárőr ruházatot. Az OPSZ elnöke az átadáskor hangsúlyozta, hogy ez az első alkalom, amikor személyesen adja át az igazolványt egy ifjú polgárőrnek. A most 14 éves Bartos Gergő, az igazolvány átvételekor elmondta: Elsősorban azért szeretne polgárőr lenni, hogy segítse az időseket és faluja közbiztonságát.
Széles János Varró János és dr. Túrós AndrásAz OPSZ elnöke emellett az egyesületnek is vitt ajándékot, a györei polgárőrök munkáját segítendő, átadott egy polgárőr robogót, illetve egy kerékpárt is. Varró János a Györei Polgárőr Egyesület elnöke saját bevallása szerit sem számított ekkora ajándékra. A meglepetések sorát koronázta, hogy a polgárőr mozgalomban végzett kiemelkedő munkájáért dr. Túrós András a Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatával tüntette ki Varró Jánost. A györei polgárőr vezető a gratulációk gyűrűjében megilletődve mutatta a magas rangú elismerést és megfogalmazta: Az egyesület sokáig fogja még mesélni, hogy egy ilyen kis Tolna megyei faluban is történhet csoda.

Az Országos Polgárőr Szövetség elkötelezett abban, hogy minél több fiatalt vonjon be a polgárőr mozgalomba, tanítsa meg nekik a hazafias gondolkodást.