Felvonulás biztosítása Gencsapátiban

2017. október 10. 16:44
Felvonulás biztosítása Gencsapátiban
Ősz színeiben pompázó környezet és kellemes időjárás fogadta október 7-én a Vas megyei Gencsapáti település apraja-nagyját, akik polgárőr támogatással vehettek részt a település szüreti felvonulásán.

A színes ruhák, ötletes jelmezek és a feldíszített járművek már a kezdetben garantálták, hogy látványos és vidám lesz az idei Szüreti Felvonulás Gencsapátin.  A résztvevők jó hangulatát és biztonságos közlekedését a helyi polgárőrök a település körzeti megbízottjával közösen biztosították.
- Természetesen polgárőrségünk tagjai és rendőrségi körzeti megbízottunk is jelen volt a gyülekezési pontnál – meséli Csabai János, a Gencsapáti Polgárőrség elnöke. - Egyeztették és a felvonulási útvonalat, a kritikus forgalomszabályozási pontokat, a veszélyesebb útszakasz forgalomszabályozási, közlekedésbiztonsági teendőit.  A rendezvény közlekedés biztonsági szempontból kiemelkedő eseménye volt egy rakoncátlan hátasló, mely megszabadulva lovasától önálló menetbe ment a közúton. Polgárőrünk rövid autós üldözés után (nem lasszóval) befogta és jobb belátásra bírta a már megnyugodott állatot.
A rendezvény végül jó hangulatban és balesetmentesen zajlott le.