Vas Megyei Polgárőr Nap Sárváron

2018. július 23. 19:05
Vas Megyei Polgárőr Nap Sárváron

Idén, a 25 éves évfordulóját ünneplő Sárvár Város Polgárőr Egyesület otthonában került megrendezésre a Vas Megyei Polgárőr Nap. Az eseményen a helyi egyesület évfordulóján kívül a város is jubileumot ünnepelt, hisz ötven éve kapott városi rangot Sárvár.

Az ünnepségen elsőként Kovács Ferenc elnök beszélt a Sárvár Város Polgárőr Egyesület eddig elért eredményeiről, majd Kondora István, Sárvár Város polgármestere köszöntötte a polgárőröket. Csaplár Zoltán, az Országos Polgárőr Szövetség Önkormányzati elnökhelyettese a beszédében kitért arra, hogy ma Magyarország a világon – biztonság szempontjából – az előkelő tizenötödik helyet foglalja el, amiben nagy szerepe van a polgárőröknek. Elmondta, hogy a vas megyei polgárőrök jól végzik munkájukat és megemlítette a megye nemzetközi kapcsolatait is.
Bedi Ákos köszönti a Vas megyei polgárőröketBedi Ákos, a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke beszédében köszönetét fejezte ki a rendező egyesületnek és a helyszínt biztosító városnak. Megköszönte a megyében tevékenykedő polgárőrök munkáját, és köszönetét fejezte ki a polgárőrök családjainak. A polgárőrség elérte a csúcsot, legalábbis ezt gondolták nemrég még, de ezt cáfolja az a tény, hogy évente négyezer taggal bővül a tagok száma. Ez az adat biztató a jövőre nézve. Ma a polgárőrség jelen van földön, vízen, levegőben. Folyamatosan új tagozatok alakulnak. Gondolt itt a határvédelmi, motoros vagy épp a kutyás tagozatokra.

Csaplár Zoltán ad át elismeréstAz ünnepi beszédek és köszöntők után kitüntetéseket, elismeréseket adtak át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó polgárőröknek. Így Polgárőr Érdemkereszt Arany Fokozatot vehetett át Perendi Zoltán (Jánosháza Polgárőr Egyesület), Ezüst Fokozatot Csempesz Gyula (Sárvári Polgárőr Egyesület) és Zsiga Jenő (Szattai Polgárőr Egyesület), Bronz fokozatot pedig Leiner Lajos (Rönöki Polgárőr Egyesület) illetve Polgár Ferenc (Szombathelyi Polgárőr Egyesület).

A rendezvényre kilátogatókat számos kulturális illetve sportprogram várta. Volt kispályás foci, családi vetélkedő, közlekedésbiztonsági verseny, de a hagyományokhoz hűen a szervezők ezen a napon rendezték meg a megyei polgárőr járőrversenyt is. Volt kutyás és lovasbemutató, lövészet és mazsorett, volt mit enni, inni, ünnepélyes fogadalmat tettek az ifjú illetve az új polgárőrök, és emellett príma zene szólt egész nap a kellemes hangulatért.

(Forrás: Péntek Róbert)