Hatékony együttműködés

2019. március 03. 11:04
Hatékony együttműködés
A különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek képviselői az elmúlt évben közösen végrehajtott szolgálatok hatékonyságát és eredményeit értékelték Balatonalmádiban.

A balatonalmádi rendőrök a különböző rendészeti feladatokat ellátó szervek (vadász, erdész, halász, természetvédelmi őr, közterület-felügyelő, polgárőr) képviselőit hívták tanácskozásra 2019. február 27-én a helyi kapitányságra, ahol az illegális szemétlerakással kapcsolatos több éves tapasztalatokat elemezték és értékelték a résztvevők.
Vágfalvi Attila rendőr százados összefoglalója után a Balatonalmádi Járási Hivatal szakelőadója a jogi szabályozásról beszélt, majd Kukoda Norbert szakértő a hulladék, veszélyes hulladék fogalmát értelmezte a hallgatóságnak.
A Balatonalmádi Rendőrkapitányság illetékességi területén tapasztalt esetek kapcsán az Egyes Rendészeti Feladatokat Ellátó Szervek (ERFESZ) egyeztették a szakhatósági jogköreiket, a közös szolgálatok végrehajtásának módját az illegális szemétlerakás visszaszorítása érdekében.
Anda György rendőr ezredes, a Veszprém megyei rendőr-főkapitány rendészeti helyettese hozzászólásában kiemelte, a balatonalmádi rendőrök és a társszervek közötti aktív és hatékony együttműködést, amely az eredményekben is megmutatkozik. Köszönetét fejezte ki a polgárőr egyesületek részére. Elismeréssel nyilatkozott önkéntes, a rendészeti feladatok végrehajtását támogató tevékenységükről.
A tanácskozás megerősítette, hogy a különböző szakterületről érkező tudás és tapasztalat, a technikai eszközök „együttes” használata a fás, bokros területek, vízpartok jobb megfigyelését teszik lehetővé az azonnalos, szakszerű és jogszerű intézkedésekről nem is beszélve.

Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság