Újraalakult a polgárőrség Csopakon

2018. április 11. 19:37
Újraalakult a polgárőrség Csopakon

Csopak Község Önkormányzata és a Balatonfüredi Rendőrkapitányság vezetése komolyan elhatározta, hogy újjászervezi a helyi Polgárőrséget, amit az is bizonyít, hogy a múlt hónapban megtartották alakuló ülésüket.

Ahogy azt a Csopaki Hírek megírta, a kultúrházba szép számmal jöttek össze az érdeklődök, akiket legelőször Ambrus Tibor polgármester köszöntött. Elmondta, hogy a településen szükség lenne a polgárőrségre, melyet az önkormányzat természetesen támogatni fog. A jelenlévő tagok megszavazták a civil szervezet nevét, mely Csopaki Polgárőr Egyesületként lesz bejegyezve. Ezután döntöttek arról is, hogy a szervezet elnöke Bodaki Csaba legyen. Steirlein Attila - aki 1994 és 2004 között, közel 20 évig vezette az előző szervezetet – örömének adott hangot, hogy ismét megalakul a községben a civil szervezet, mert szerinte is nagy szükség van rájuk.
Bodaki Csaba, a Csopaki Polgárőr Egyesület elnöke Bodaki Csaba elnök megköszönte a bizalmat és reméli, hogy minél többen lépnek be a Csopaki Polgárőr Egyesületbe. Vancsura Miklós rendőr őrnagy, a Balatonfüred Rendőrkapitányság rendészeti osztályvezetője örömét fejezte ki, hogy az első napon huszonegyen léptek be.  Reméli, hogy a létszám fokozatosan növekedni fog.

(Forrás: Csopaki Hírek)