Polgárőrök oktatása

2015. január 22. 19:00
Polgárőrök oktatása

Bátonyterenyei Rendőrkapitányságon megkezdődött a kistérségben működő polgárőr szervezetek tagjainak oktatása.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Polgárőr Szövetség 250x100 programjában megfogalmazottak szerint a rendőrök is segítik a polgárőrök időszakos elméleti és gyakorlati képzését. Egy előre kialakított oktatási tematika szerint, egymásra épülő modulok alapján képzik a polgárőr egyesületek tagjait.

Az oktatás megnyitóján Révész Ákos rendőr alezredes, megbízott kapitányságvezető a program fontosságán túl hangsúlyozta, hogy a változó jogszabályi környezet megkívánja a polgárőrök tagjaitól a folyamos képzést. Bízik abban, hogy az itt tanultak alapján jobb és hatékonyabb szolgálatellátásokra fog sor kerülni.

Vass Miklós, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnöke szintén kihangsúlyozta az oktatás fontosságát. Bemutatta a megyei szövetség által elkészített füzeteket, melyben az oktatás teljes anyaga megtalálható és mind azon jogi, szakmai anyagok, melyek szükségesek a polgárőr szolgálat ellátásához.

Az oktatást Mester Gábor rendőr főhadnagy tartotta. Az oktatás végén a polgárőrök írásban adtak számot az oktatás során elsajátítottakról.