Bokros Gáborné és Bokros Gábor

2020. május 10. 18:05

Bokros Gábor és felesége Bokros Gáborné (Szilvia) lett Komárom-Esztergom megyében, 2020. április hónapban a hónap polgárőre.  

Bokros Gábor az Epöli Polgárőr Egyesület elnöke, a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség gazdasági vezetője feleségével, Bokros Gábornéval (Szilvia) a kialakult járvány vészhelyzetben is helyt állnak, a településen és annak környezetében. A vészhelyzet kihirdetését követően a Helyi Operatív Bizottság vezetőjével együttműködve megszervezték a helyi közétkeztetés lebonyolítását, étel kiszállítását és fokozott közterületi jelenléttel járulnak hozzá a lakosság szubjektív biztonság érzetéhez fenntartásához. Szolgálataik során kiemelten ellenőrzik az iskola, óvoda, orvosi rendelő és közintézmények környékét. Az önkormányzattal együttműködve az idősek és a rászorulók részére is segítséget nyújtanak a mindennapokban (bevásárlás, gyógyszer beszerzés, posta).

Annak ellenére, hogy Bokros Gábor nem járási koordinátor, a Dorogi rendőrkapitányság illetékességi területén 9 egyesület tevékenységét koordinálta, és szervezte meg a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság kérésének megfelelően a mai napig is tartó, 12 órás éjszakai polgárőr szolgálatokat, - melyben az egyesületével is részt vett- hozzájárulva a térség 14 településén élők biztonságához. 

Bokros Gáborné és Bokros Gábor