Osgyáni József, Józsefné és Ádám

2019. október 23. 09:08
Osgyáni József, Józsefné és Ádám
Osgyáni József és Osgyáni Józsefné Eszter a Cegléd II. Polgárőr Egyesület tagjai. Az egyesületet 1999-ben alapították, amit azóta a feleség, Osgyáni Józsefné Eszter vezet.

Osgyáni József 2010-től lett polgárőr, miután szolgálati nyugdíjba vonult. Hisznek a család összetartó erejében, próbálnak egy elfogadható értékrend szerint élni, és fontosnak tartják ezt továbbadni. Osgyáni József volt a helyi körzeti megbízott a területen, de nyugdíjazása óta is sokat segít a településrészen élőknek. Legkisebb fiuk Ádám 18 éves, ő 2019-től  lett igen aktív tagja az egyesületnek, az érettségi vizsgához szükséges ötven órás közösségi szolgálatot a polgárőrségnél töltötte le.
A fiatalítási tervek szerint ő viszi majd tovább az egyesületet, mint a jövő generáció képviselője. Kornél fiuk 21, Szabolcs pedig 22 éves. A tanulás és munka mellett különböző alapképzéseket végeznek, ami feltétele a polgárőrré válásnak. Folyamatosan képzik, egységben tartják a közösséget, és időt, energiát nem kímélve tesznek azért, hogy lakókörnyezetükben minél jobb legyen a közbiztonság.