Szücs János

2020. január 30. 19:08
Szücs János

Szücs János a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület elnöke. Ő lett 2020. január hónapban Budapesten, a hónap polgárőre.  

Szücs János nyugállományú határőr alezredes a Budapest III. Kerületi Polgárőr Egyesület (Óbudai Polgárőrség) alapító elnöke és jelenlegi vezetője. Az egyesület 2019-ben ünnepelte fennállásának 10 éves évfordulóját. A Budapesti Polgárőr Szövetség (BPSZ) oktatási mentoraként havi rendszerességgel tart a tagegyesületekbe jelentkezők részére alapismereti, ifjú polgárőri, valamint vegyieszköz-alkalmazási felkészítést és vizsgáztatást. Tagja a BPSZ Ellenőrzési Csoportjának, amely törvényességi és szakszerűségi szempontból ellenőrzi, valamint segíti a szolgálatot ellátó polgárőröket.
Az elnök által szervezett módon a tagok rendszeresen látnak el a lakosság szubjektív biztonságérzetét jelentős mértékben növelő járőrszolgálatokat, részt vesznek a kerületi sportrendezvények biztosításában, bemutatókat tartanak óvodákban és iskolákban. Prevenciós előadásokon ismertetik az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeit.
Példás a kapcsolatuk Óbuda-Békásmegyer Önkormányzatával, a BRFK III. kerületi Rendőrkapitánysággal és a közterület-felügyelettel.