Valent Tamás

2019. szeptember 26. 11:48
Valent Tamás

Valent Tamás az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület tagja. Ő lett 2019. szeptember hónapban, Komárom-Esztergom megyében a hónap polgárőre.

A 20 éves Valent Tamás hat esztendővel ezelőtt öltötte magára először a polgárőr egyenruhát, azóta pedig az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület kötelekében vigyázza a rendet. Munkája során kellemes és kevésbé szívmelengető kalandokat is átélt, mi több társaival segítettek már asztmarohamot kapott lányon, de főztek teát a zimankós hidegben az utcán fagyoskodó embereknek is.
Valent Tamás 2018 októberében egy betörésektől megszaporodott környéken éjjeleket töltött azzal, hogy az elkövetőket tetten érje. Az akció sikeres volt, sikerült lekapcsolni a betörőbandát segítségével. Mindig szerepet vállalt az eltűnt emberek kutatásában is, és attól sem rémült meg, hogyha egy balesethez riasztották segíteni. Szeptember 6-a azonban új mérföldkőnek számít az életében, hiszen a halál torkából sikerült visszahoznia egy férfit.

Tamás nagy szerepet tölt az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület működésének biztosításában is. Részt vesz a szolgálat tervezésben és a rendezvénybiztosítási feladatokat is megszervezi. Gondoskodik arról is, hogy a Polgárőrség mindig nagy szerepet kapjon a helyi médiában. Kezeli az egyesület weboldalát és fejleszti a lakosok és a polgárőrség közti kommunikációt. Legutóbbi sikere egy pánikgomb alkalmazás, amely az ő ötletei és tervei alapján lett lefejlesztve. Fiatalos plakátokat is tervez, amellyel ifjú polgárőröket próbál toborozni és foglalkozik azon diákokkal, akik a közösségi szolgálat keretében kerültek az egyesülethez.