93 polgárőr egyesület a Hankook programban (+ fotók)

2014. október 31. 17:17
93 polgárőr egyesület a Hankook programban (+ fotók)
Zsámbékon, a Driving Camp Közlekedésbiztonsági és Vezetéstechnikai Központban nagyszabású ünnepség keretében zárta le október 30-án a Hankook Tire Magyarország Kft. a 2014-es országos Abroncsadományozási Programját. Amelynek keretében a koreai vállalat az idén 171 közhasznú szervezet - közötte 93 polgárőr egyesület - valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számára nyújtott összességében mintegy 50 millió forintos támogatást gumiabroncsok formájában.
Az Abroncsadományozási Program fontos eleme a vállalat átfogó társadalmi felelősségvállalási stratégiájának, a „Hankook Értékteremtő Programnak" - kezdte ünnepi beszédét Lee Sang Il, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. Aki a továbbiakban elmondta: célunk, hogy segítsük azokat, akik mindannyiunkat segítenek áldozatos munkájukkal, vagyis olyan szervezeteket, amelyek tevékenységükkel a társadalom számára fontos szolgálatokat végeznek, sokszor igen nehéz körülmények között. Ezen felül fontosnak tartjuk a közlekedés biztonságának elősegítését is. Gumigyártó vállalatként a legnagyobb érték, amit felajánlhatunk, természetesen termékünk. Amelyből az elmúlt 3 év alatt 4600 abroncsot adományoztunk, mintegy 100 millió forint értékben. Hosszú távú terveink között szerepel ennek a programnak a folytatása.
Ahogy a korábbi, úgy a mostani adomány is nagymértékben segíti a katasztrófavédelem mindennapi tevékenységét - emelte ki dr. Tollár Tibor tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság gazdasági főigazgató-helyettese. Az idei adomány példaértékű, hiszen 75 méretben 892 abroncsot vehettünk át, ami komoly segítség ahhoz, hogy állományunk a lehető leghatékonyabban láthassa el feladatait.
Valamennyi magyar cég elé példaként állítom ezt a tevékenységet - hangsúlyozta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke
Valamennyi magyar cég elé példaként állítom ezt a tevékenységet - hangsúlyozta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke
Azért jöttem el erre az ünnepségre, hogy hálás köszönetem és elismerésem fejezzem ki ezért a programért, a Hankook példaértékű társadalmi felelősségvállalásáért. . Le a kalappal a Hankook előtt, hiszen az idei és tavalyi évben 119 polgárőr egyesület 476 gumiabronccsal gazdagodott, ami óriási jelentőségű! Ennek is köszönhetően 119 magyar településen javult ennek segítségével az ott élők szubjektív biztonságérzete. A Polgárőrségnek 2 ezer egyesületben mintegy 60 ezer önkéntes bűnmegelőző tagja van. Tudni kell: a legtöbb esetben ezek az abroncsok értékesebbek, mint a járműveik. Bízunk benne: a következő években a több, mint 1800 egyesület, amely még nem részesült ilyen adományban, ezeknek a többsége is szerepel majd a pályázati nyertesek között!
Köszönetet mondott az adományokért Bodó László, a KÖTÉL Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület elnöke és dr. Goschler Ádám, a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat Közhasznú Alapítvány orvos igazgatója is.
A rácalmási székhelyű Hankook Tire biztonságos közlekedés iránti elkötelezettségét mi sem példázza jobban: a program az idén a gépkocsivezetők számára összeállított speciális téli vezetéstechnikai tréninggel is kiegészült. A katasztrófavédelem, valamint a nonprofit szervezetek és a Polgárőrség 20-20 gépkocsivezetője - közöttük hat polgárőr egyesületi tag - vehetett részt az elméleti és gyakorlati képzésen.
(Tóth Zoltán)
A helyszínen készült fotók megtekinthetők itt:
A helyszínen készült fotók megtekinthetők a Galéria menüpontra, vagy ide kattintva