A Polgárőrség autókat kapott a Rendőrségtől (+fotók)

2015. június 11. 09:00
A Polgárőrség autókat kapott a Rendőrségtől (+fotók)
Az Országos Rendőr-főkapitányság vezetése rendszeresen figyelemmel kíséri a Polgárőrség járműparkjának alakulását. Hogy még eredményesebb legyen az önkéntes bűnmegelőzők mindennapos munkája, ennek jegyében a napokban 35 darab szolgálatból kivont műszakilag felkészített állapotba helyezett gépkocsit adományozott a Rendőrség a Polgárőrség közterületi szolgálatellátásának fejlesztése érdekében. Ebből tízet ünnepi külsőségek között adott át a Készenléti Rendőrség alakuló terén Papp Károly r. altábornagy, az ORFK vezetője.

Szabó Gábornak adja át az egyik autó indtókulcsát Papp Károly rendőr altábornagyA Főkapitány az átadás előtti pillanatokban elmondta: a Rendőrség a közrend, közbiztonság alakításában elsőszámú partnerként tekint a polgárőrökre. Hogy áldozatkész munkájukat még hatékonyabban végezhessék, ennek jegyében kapnak rendre különböző járműveket. Örömmel adom át ezeket a felújított gépkocsikat annak reményében: tovább segíti bűnmegelőzési tevékenységüket, hatékonyságukat ez a néhány jármű!

Válaszbeszédében dr. Túrós András a polgárőrök nevében mondott köszönetet az adományért, amely különösen a külterületen szolgáló egyesületeknek lesz nagy hasznára. Ígérte: a Rendőrség nem fog csalódni a polgárőrökben, akik továbbra is helyt állnak majd a rendőrség iránymutatása alapján a közrend, a közbiztonság alakításában.

Az országos főkapitány átnyújtotta Szabó Gábor polgárőrnek, a Lenti és Vidéke Polgárőr Egyesület tagjának az egyik jármű indítókulcsát, majd Papp Károly és dr. Túrós András megszemlélték az átadott járműveket, s elbeszélgettek a polgárőrökkel.

 

A képeket megnézheti a Fotóalbumban, vagy ide kattintva
A képeket megnézheti a Fotóalbumban, vagy ide kattintva