Elismerték a nógrádi polgárőrök munkáját

2015. december 16. 22:29
Elismerték a nógrádi polgárőrök munkáját
Ünnepélyes keretek között adták át a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon a 2015. évi polgárőr elismeréseket a megye polgárőreinek.

A polgárőrség, mint a közbiztonság megszilárdításában fontos szerepet betöltő önkéntes társadalmi szerveződés a Rendőrség kivételes partnere a közbiztonság és a közrend fenntartásában. A 2015. évi polgárőr elismeréseket a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányságon 2015. december 12-én ünnepélyes keretek között adták át a megye polgárőreinek.
Ferencsik Raymond r. ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese és egyben a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke elmondta, hogy a polgárőrök tevékenysége a rendőrség és a rendőrök mindennapi munkájának fontos része, a balesetmegelőzési feladatok ellátásából is tevékenyen kiveszik részüket. E tiszteletre méltó munkájuk elismerése és megbecsülése kifejezéseként ez évtől a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága hagyományteremtő céllal a polgárőrök éves munkáját elismerésben részesíti.
A rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő hat rendőrkapitányság területéről összesen hét fő vehetett át elismerést:

  • Kiss Simon Gellért, a Cered és Mikrotérsége Polgárőr egyesület tagja
  • Porubszki Zoltán, a Diósjenői Polgárőr Egyesület vezetője
  • Garamvölgyi János, a Balassagyarmati Polgárőr Egyesület tagja
  • Cserényi Sándor , az Alsótoldi Polgárőr egyesület tagja
  • Kiss Károly, a Bátonyterenyei Polgárőr Egyesület tagja
  • Sútor Csaba, a Ludányhalászi Polgárőr Egyesület vezetője, valamint
  • a Nógrád Megyei Polgártőr Szövetség javaslatára Szabó Endre, a Hollókői Polgárőr Egyesület vezetője, egyben a Szécsényi Járás Koordinátora.
Ferencsik Raymond r. ezredes, a Nógrád Megyei Balesetmegelőzési Bizottság elnöke külön köszönetét fejezte ki minden megyei polgárőr egyesületnek, továbbá Vass Miklósnak, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség elnökének a rendőrséggel való sikeres együttműködésért.