Évértékelés tisztújítással Vasban

2015. április 21. 13:18
Évértékelés tisztújítással Vasban
2015. április 18-án, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság auditóriumában megtartotta évértékelő közgyűlését a Vas Megyei Polgárőr Szövetség.

Az Közgyűlésen részt vett Marton Ferenc a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Pető Ernő az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke, dr. Tiborcz János rendőr dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, a megye új katasztrófavédelmi igazgatója, Ciril Magdič a Szlovén Harci Veteránszövetség rendőrtagozatának muravidéki elnöke, Pálffy György a Magyar Posta Biztonsági Osztálya képviselője, és Nagy Gábor a MÁV Területi Biztonsági Vezetője.

Krug Gusztáv vas megyei polgárőr vezető számol be a közgyűlésenNapirend szerint Krug Gusztáv, a VMPSZ elnöke beszámolt a 2014. évi tevékenységről, ismertette a Közhasznúsági Jelentés főbb számadatait, és a 2015. évi munkatervet. Ezek alapján elmondható, hogy összességében nehéz évük volt a vasi polgárőröknek, de minden akadályt sikeresen vettek, és jó évet zártak. Az elnök kiemelte a megyében folyó ifjúsági munkát, melyet az egész országban elismernek. Méltatta a megye közlekedésbiztonsággal, katasztrófavédelemmel, lopott gépjármű felderítéssel foglalkozó polgárőr tevékenységet, melyek szintén emelték a vasi polgárőrök országos megbecsülését.

Ezt alátámasztotta Pető Ernő, az OPSZ Közlekedési Balesetmegelőzési és Vizirendészeti Tagozatának elnöke is, aki elmondta, hogy a Polgárőrség nyugati bástyája Vas megye. Köszönetét fejezte ki a megye polgárőreinek, azok családtagjainak, és tolmácsolta dr. Túrós András OPSZ elnökének üdvözletét.

Dr. Tiborcz János rendőrfőkapitány statisztikai adatokkal erősítette meg azt a tényt, hogy a megye még mindig a béke szigete, ami nagyban köszönhető a rendőr - polgárőr együttműködésnek.

A gyűlésen bemutatkozott Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, az újonnan kievezett katasztrófavédelmi igazgató is. Mint mondta, az elődjétől sokat hallott a megyében folyó polgárőr katasztrófavédelmi munkáról, így számára nem kétséges számára, hogy a vasi polgárőrök helyt állnak, ha jön a baj.

2014-ben három hely üresedett meg a VMPSZ elnökségében. Prácser Lajos, VMPSZ alelnök és Gagyi István elnökségi tag betegség miatt lemondott, Varga Lajos, VMPSZ alelnök tavaly karácsonykor elhunyt. A küldött közgyűlés 1-1 fő tartózkodás mellett elnökségi tagnap választotta Horváth Zsoltot, a Csepreg Közbiztonságáért Polgárőr és Bajtársi Egyesület alelnökét, Bedi Ákost, az Ivánci PE. elnökét, és Kajcsos Lajost, a Táplánszentkereszti PE. elnökét.

 

Közgyűlés hallgatóságaA Vas Megyei Közgyűlés tárgyjutalmát Mesics László (Rönöki PE.), Plank Ferenc (Csepregi PE. alelnöke), Biczó Antal (Vámoscsaládi PEl elnöke) kapta, melyet Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke adott át. A Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozata kitüntetést Nagy Ferenc (Répcelaki PE.), Ezüst fokozatát Németh István (Körmendi PE.), Bronz fokozatát Neválovicsné Polgár Adrienn (Táplánszentkereszti PE.), Molnár László (Szentgotthárdi PEl. elnöke), Bitsey Mihály (Ispánki PE.), Molnár Attila (Magyarszombatfai PE.) kapta, melyet Pető Ernő adott át. Rendőr-főkapitányi tárgyjutalomban részesült Kapui Károly táplánszetkereszti polgárőr. A katasztrófavédelmi igazgatóság tárgyjutalmát Nyári József szombathelyi polgárőr vehette át.

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége kiemelkedő munkájuk elismeréseképpen díszoklevelet adományozott:

  • Magyarszombatfai PE
  • Rönöki PE
  • Vásárosmiskei ÖTPE
  • Kőszegi Polgárőrség
  • Gyöngyöshermán-Szentkirályi PE
  • Csákánydoroszló PE

 

(Szöveg, fotó: Joó Tamás VMPSZ sajtóreferens)