Évet értékeltek a Pásztói járásban

2015. december 27. 21:49
Évet értékeltek a Pásztói járásban

Évzárót tartottak a Pásztói járás polgárőrei, ahol a magas rangú vezetők is elismerték önkéntesen végzett munkájukat.

December 18-án, Héhalomban tartották meg évzáró értekezletüket a Pásztói járás polgárőrei. Az évzárót Bakos József, Héhalom polgármestere nyitotta meg aki üdvözölte Vida Ottó Kolozs rendőr ezredest, rendőrségi főtanácsost, Pásztó rendőrkapitányát, Vágvölgyi Géza rendőr őrnagyot, a NAV részéről Csörsz  Zsuzsanna őrnagyot, a Polgárőrség részéről pedig Vass Miklóst, a Nógrád Megyei Polgárőr Szövetség vezetőjét, dr. Bilisics Pétert a Pest Megyei Polgárőr Szövetség Vezetőjét, Csányi Jánost, a Gödöllői Járás Koordinátorát, Bagi Krisztiánt az Aszódi Polgárőrség vezetőjét és nem utolsó sorban a Pásztói járás polgárőr elnökeit, valamint a héhalomi polgárőrség tagjait. A polgármester a beszédében kiemelte: úgy érzi, egyre jobban szűkség van a Polgárőrségre, ugyanis nagyon sok visszajelzést kap a település lakosaitól, mennyire jó hogy vannak a polgárőrök, mert segítőkészek és jelenlétükkel szinte nullára csökkent a bűnözés a település környezetében.

Vass Miklós megyei vezető is köszönetét fejezte ki a járási polgárőröknek a sok, önzetlen és áldozatkész munkájukért. Külön gratulált azon polgárőr egyesületeknek, akik sikeresen pályáztak és új autókat kaptak. Arra kért mindenkit, hogy az ünnepek alatt a települések biztonsága érdekében emeljék a szolgálati órák számát, és élesszék újra a Szomszédok Egymásért Mozgalmat.

A polgárőr vezető után a Pásztói Rendőrkapitány kért szót, aki megköszönte a polgárőröknek az éves munkát, és kiemelte: nagyon sokat köszönhet a Rendőrség a Polgárőrségnek. A járás polgárőrei kimagaslóan sok óraszámban teljesítettek közös szolgálatot a Rendőrséggel és kiemelte, hogy a Polgárőrség stratégiai partnere a rendőrségnek.

Dr. Bilisics Péter is megköszönte a Nógrád megyei polgárőröknek a Pest megyei rendezvényeken nyújtott segítséget. Különös tekintettel a héhalomi és a béri polgárőröknek a Hungaroringen és az Aszód Fesztiválon nyújtott segítségüket említette meg.

Ezután Vass Miklós a kimagaslói munkájáért Emléklapot adott át Markolt Barnabásnak, a Héhalom Polgárőr Egyesület tagjának.