I. Országos Polgárőr Sportnap, Békés - Dánfok (+fotók)

2014. június 28. 15:12
I. Országos Polgárőr Sportnap, Békés - Dánfok (+fotók)
A Békés-Dánfokon rendezett Országos Polgárőr Ifjúsági Tábor zárónapján, június 27-én rendezték meg Békésen, a városi stadionban az I. Országos Polgárőr Sportnapot. Amelynek keretében polgárőr járőrversenyen és kispályás labdarúgásban vetélkedtek az országos döntőbe jutott csapatok.
A jeles sportrendezvényen megjelenteket és a sportoló polgárőröket Kálmán Tibor, Békés város önkormányzatának sportreferense köszöntötte, majd Izsó Gábor polgármester a házigazdák és Békés lakossága nevében kívánt sportsikereket a résztvevőknek. Végül dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke nyitotta meg a hagyományteremtő sportnapot, s kívánt nemes és sportszerű versengést a járőrverseny 16 csapata és a kispályás labdarúgó torna hat együttese tagjainak, bejelentve: motivációs tényezőként a szíve csücskét jelentő járőrverseny első helyezett csapata tagjainak 20-20 ezer, míg a második helyezetteknek 10-10 ezer forintos elnöki jutalmat ajánl fel.
Az OPSZ vezetéséből sokan szurkoltak a polgárőröknek
Az OPSZ vezetéséből sokan szurkoltak a polgárőröknek

A remek időben alapos megmérettetés várt a járőrverseny résztvevőire, akiknek hat pályán kellett egymást követően bizonyítaniuk elméleti és gyakorlati felkészültségüket, kitartásukat. A polgárőrségről szóló elméleti teszt után akadálypálya várt a résztvevőkre, ezen belül egy két méteres palánk „megmászását" követően gumiabroncsok sokaságán kellett átfutni, majd svéd padon, kézen kellett többször átemelnie magát a versenyzőnek, amit után medicinlabdával futva kellett a focikaput megkerülni, kúszófolyosón kellett átjutni, végül bóják között szlalomozva ért célba a versenyző, váltva társát, hiszen minden együttes 3-3 fős volt, s egy tartalékot is nevezhettek sérülés esetére. Az említettek mellett önvédelmi ismeretekből kellett bemutatót tartani, kerékpáros ügyességi pályát teljesíteni, ambu-babán életmentést imitálni, s persze volt lövészet is. Mindezt - az akadálypálya kivételével - élvezték a résztvevők, s még a nehéz akadályok sem szegték kedvüket. S hogy mennyire voltak felkészültek az indulók? Arra mi sem jellemzőbb: a Vas és a Békés megyei csapat egyaránt 82-82 pontos eredménnyel zárt. Vas azzal nyert, hogy több elsőséget érő helyezése volt. A „bronzérmes" Baranya egyetlen ponttal szorult le a dobogó magasabb fokáról, s mögöttük 80 ponttal lett negyedik Fejér megye együttese.

A járőrverseny 1-3 helyezettjeinek dr. Túrós András országos és Gyarmati Sándor  Békés megyei adták át az érmeket illetve a serlegeket
A járőrverseny 1-3 helyezettjeinek dr. Túrós András országos és Gyarmati Sándor  Békés megyei adták át az érmeket illetve a serlegeket

A járőrverseny közben szó szerint vérre menő küzdelem folyt a labdarúgó kispályán, ahol körmérkőzést játszottak a csapatok. A csongrádiak egyik focistája fején egy összecsapásnál felrepedt a bőr, kórházba kellett szállítani, ahol ellátták, s az eredményhirdetésre már vissza is ért. Remek küzdelmeket, időként izgalmas összecsapásokat láthattak az érdeklődők, s néha a hangulat a most zajló világbajnokságot időzte. S ha a játék színvonala ezt nem közelítette, a lelkesedés annál nagyobb volt. A „körből" legjobban a Fejér megyeiek jöttek ki, mögöttük a Vas és Baranya megyei csapatok végeztek.
Ebédet követően ünnepélyes eredményhirdetéssel zárult a sportnap, ahol az érmeket és a kupákat, valamint a vándorserleget a legjobbaknak dr. Túrós András, az OPSZ elnöke adta át, míg az okleveleket Gyarmati Sándortól, a Békés Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől vehette át valamennyi induló csapat kapitánya. A kispályás labdarúgásban győztes csapat tagjai átvehették Tóth Mártontól, az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága instruktorától a Magyar Labdarúgó Szövetség ajándékcsomagját. „Meglepetésként" az OPSZ elnöke bejelentette: a győztes csapat tagjai 5-5 ezer forintos vásárlási utalványt is kapnak.

A sportverseny 1-3 csapatai
A sportverseny 1-3 csapatai

Az I. Országos Polgárőr Sportnap zárásaként dr. Túrós András azt emelte ki: szívből gratulálok minden résztvevőnek, aki ellátogatott Békés - Dánfokra, hogy a Coubertini szellemben - mi szerint nem a győzelem, a részvétel a fontos - részt vegyenek a járőrversenyen, vagy a kispályás focitornán. Valamennyien példát mutattatok, köszönet érte! Fülig ér a szám, mert csodás környezetben, remek időben profi szervezés mellett igazán profi módon áltatok a feladatok elé. Gratulálok a győzteseknek, a helyezetteknek, mindenkinek, aki bármilyen módon részese volt a mai remek sportnapnak!

 

(szöveg: Tóth Zoltán, fotó: Sebestyén Jenő)

 

 

 

További képek a fotógalériában is láthatók, ami elérhető a képekre kattintva

Az I. Országos Polgárőr Sportnapon készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre
Az I. Országos Polgárőr Sportnapon készült fotók megtekintéséhez kattintson a képre