Kerékpárversenyt biztosítottak Somogy megyében

2014. július 14. 19:25
Kerékpárversenyt biztosítottak Somogy megyében
Az I Love Balaton Bringaweekend nevű rendezvényének biztonságos megrendezését két polgárőr egyesület is segítette.
A kerékpár szerelmesei két fajta versenyben is megmérettethették magukat Somogyországban. Az egyik a 10 órakor induló I Love Balaton MTB Maraton, amelyben 20, 43 és 68 kilométeres hosszúságú pályáknak vághatott neki a mintegy százhúsz versenyző. Az útvonalak Szántód, Kőröshegy és Pusztaszemes településeket érintették. A délután egy órakor mintegy ötven fővel induló I Love Balaton - Országúti mezőnyversenyben 50 kilométeres távon mérkőzhettek meg egymással a kerékpárosok. Az útvonal a Szántód- Lulla- Tab- Pusztaszemes- Kereki- Kőröshegy- Szántód kört foglalta magában. A legfiatalabb versenyző tizenhárom, míg a legidősebb 56 éves volt.

A versenyek biztonságos lebonyolításában összesen tizenhárom polgárőr működött közre, ebből kilenc fő a Kőröshegy Polgárőr Egyesület, négy fő a Tabi Polgárőr Egyesület tagja volt. Az egyesületek feladata a rendezvény biztosításának segítése, illetve forgalom irányítása, lassítása volt.

„Mondhatom azt, hogy a mi csapatunk már eléggé jártas a különböző rendezvények biztosításában. Hosszú évek óta dolgozunk együtt rendőrökkel és más sportrendezvény szervezőivel. Igazából nem volt fennakadás. A turisták, az emberek türelmesek voltak, ők is élvezték a látványt, amit láttak, mert ritkán érinti itt a külső-somogyi részt is ilyen volumenű rendezvény"- nyilatkozta Poór Gyula, a Kőröshegy Polgárőr Egyesület elnöke.

Poór Gyula hozzátette, hogy azt időjárás kegyes volt hozzájuk, mivel szép napos idő volt a rendezvény alatt. Igaz, hogy az előző napok esőzése megnehezítette a „mountainbike"-osok dolgát - így volt, akinek egy „dagonyás" szakasznál a nyakában is kellett vinnie a biciklijét - de ez nem akadályozta meg a sportolókat és a kerékpárszeretőket abban, hogy teljesítsék a távokat.

 

(Magyar Márk László)