Köszönjük Kaba!

2015. szeptember 30. 17:40
Köszönjük Kaba!

A kormány megvédi Magyarországot! Az államhatár lezárását követően, szeptember 16-án a kora délutáni órákban Röszke II. határátkelőhelyen egy nemkívánatos esemény történt.

A Szerbiában rekedt migránsok egy csoportja erőszakos, mondhatni terrorisztikus elemeket is tartalmazó magatartási formák gyakorlásával kívánt illegális módon hazánk területére lépni és ellenőrzés mellőzésével átutazni az országon. A lakosság döntő többségét ez a fellépés jelentős mértékben irritálta.

Az eseményeket három kabai fiatalember – Varga András, Papp Albert és Bana Sándor – is figyelemmel kísérte. A látottak alapján úgy gondolták, hogy a határon szolgálatot teljesítő rendvédelmi dolgozók és a polgárőrök részére adománygyűjtést szerveznek a „Mentőöv Kabai Közössége” facebook oldalon.

Sikeres akciójukat követően az Ordo Hungariae Magyarország Lovagjainak Egyesülete és a „Police” Magyar Közbiztonsági Alapítvány koordinálásával szeptember 21.-én a délutáni órákban Röszkén adták át Batiz Istvánnak, a Csongrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének és Túró Istvánnak, a Röszkei Polgárőr Egyesület elnökének adományaikat. Összegyűlt ugyanis 800 liter ásványvíz, 70 liter üdítő, 48 dobozos Pepsi Cola, több kiló száraz füstöltárú, löncshús és májpástétom konzervek, 120 szelet müzli, több tábla csokoládé, 60 csokoládé szelet, keksz, nápolyi, valamint édes és sós aprósütemények. Az átadáskor a kabaiak úgy nyilatkoztak: „Önök itt és most a mi határőreink. Köszönjük munkájukat!”

Tisztelt fiatal barátaink! Mi köszönjük, amit értünk tettek! Tisztelt kabai lakosok! Az adományaikkal nyújtott segítségükért őszinte köszönetet mondunk!

Batiz István elnök