Megerősítette együttműködését az OPSZ és a Magyar Közút

2015. február 28. 18:56
Megerősítette együttműködését az OPSZ és a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködési megállapodást írt alá 2015.02.27-én, Budapesten. Az együttműködés célja az úthálózat és környezete polgárőrök által történő fokozott figyelemmel kísérése, az észlelt rendellenességek jelzése, illetve ezen tevékenységösztönző elismerése.

Az OPSZ a megyei szövetségein keresztül a polgárőr egyesületek közreműködésével a baleset-megelőzési és közlekedésbiztonsági tevékenységek támogatásában vesz részt. Az együttműködés sikeres megvalósítása érdekében az OPSZ a Megyei Polgárőr Szövetségek bevonásával kialakítja a két szervezet közti megyei szintű kapcsolatot, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatóságai és a megyei polgárőr szövetségek között. A gyakorlati megvalósítás során a polgárőr egyesületek bejelentik az útburkolat hibájából, felületi elváltozásából adódó, általuk észlelt, baleseti veszélyeket, a táblák, útműtárgyak és a közlekedés biztonságát szolgáló egyéb eszközök (pl. hófogóhálók, védművek) rongálását, hiányát.

Völgyesi zsolt és dr. Túrós Andárs írja alá a megállapodást A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az együttműködés keretén belül évente három a „KÖZÚT BIZTONSÁGÁÉRT” POLGÁRŐR elismerő címet valamint három a „KÖZÚT BIZTONSÁGÁÉRT” POLGÁRŐR EGYESÜLET elismerő címet ad át, amelyeket az együttműködés céljait legaktívabban elősegítő polgárőröknek és polgárőr egyesületeknek adományozza.

Az együttműködési megállapodást az Országos Polgárőr Szövetség elnökségi ülésén dr. Túrós András az OPSZ elnöke valamint Völgyesi Zsolt Károly a Magyar Közút Nonprofit Zrt. vezérigazgatója írta alá ünnepélyes keretek közt.