Nógrád Megyei Polgárőr Nap Szentén

2015. június 18. 13:29
Nógrád Megyei Polgárőr Nap Szentén
A csodálatos adottságú Szentén tartották meg 2015. június 13-án a Nógrád Megyei Polgárőr Napot.

A rendezvény a helyi polgármester, Illés Kálmán köszöntőjével kezdődött, majd Vass Miklós megyei elnök köszöntötte a megjelenteket. Megköszönte a társszervek, azon belül a Megyei közgyűlés, a Megyei Rendőr-főkapitányság vezetőinek, a kapitányságvezetőknek, a katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás képviselőinek a részvételt, az egész éves közös összefogást, valamint a polgárőrök családtagjainak az áldozatvállalást és a segítségnyújtást.

A megyei közgyűlés elnöke, Skuczi Nándor beszédében kiemelte a polgárőr munka jelentőségét, hatását a közbiztonságra, és megköszönte az áldozatos tenni akarást. Mint mondta: az önkormányzatok és a polgárőrök kapcsolata nélkülözhetetlen.

Csóra György, az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese is kiemelte a nógrádi polgárőrök munkáját. Megköszönte a szolgálatok ellátását és jó szórakozást kívánt a dolgos hétköznapok előtt.

A rendezvényt részvételével megtisztelte Szabó Jenő vezérőrnagy, a Nemzeti Védelmi Szolgálat igazgatója is.

A köszöntők után a könnyed önfeledt szórakozás és pihenés ideje következett. A polgárőr napon színvonalas bemutatót tartott a Büntetés-végrehajtás Bevetési csoportja, és összetört autó oltását, illetve roncsból mentést mutattak be a Katasztrófavédelem munkatársai. Egész nap fegyvertechnikai bemutató is volt, és különösen a férfi polgárőrök vérét pezsdítette meg a romhányi hastáncos lányok műsora. A Megyei Közlekedési osztály jóvoltából KRESZ vetélkedő és ügyességi versenyek is színesebbé tették a rendezvényt. A színvonalas főzőversenyen 22 (!) csapat indult. A főzőverseny díjait Balla Mihály Országgyűlési Képviselő adta át. Az első helyezett Karancslapujtő lett.

Természetesen nem maradtak el a kitüntetések átadása sem. Polgárőr érdemkereszt Arany fokozatot kapott dr. Kalmár Zsolt, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója valamint Kotroczó Balázs, a Rétság Polgárőr Egyesület tagja. Ezüst fokozatot Miricz Tamás, a Nógrádmegyeri Polgárőr Egyesület szolgálat vezetője vehetett át.

A megyei elnöktől tárgyjutalmat kapott még Szűcs Andrea és Pintér György a Salgótarjáni polgárőr Egyesület tagja.