Ötezer polgárőr ünnepelt Jászberényben

2012. június 27. 14:29
Ötezer polgárőr ünnepelt Jászberényben
Az Országos Polgárőr Napon polgárőrtársaik képviseletében több mint 5.000 polgárőr vett részt.
A minden évben más helyszínen megrendezésre kerülő tradicionális eseményen több száz polgárőr egyesület képviseltette magát.

Országos Polgárőr Nap - 2012


A Himnusz elhangzása után Dr. Kocsis Máté, az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának elnöke valamint Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Dr. Szabó Tamás Jászberény Város Polgármestere illetve Dr. Szakali Erzsébet a Megyei Kormányhivatal főigazgatója köszöntötte a résztvevőket.
Ezt követően Dr. Pintér Sándor belügyminiszter úr ünnepi beszédében szólt a polgárőrökhöz és a résztvevőkhöz.

Országos Polgárőr Nap - 2012


Az Polgárőrségről szóló új törvény értelmében csak akkor működhet polgárőr szervezet, ha a helyi rendőrkapitánysággal együttműködik, ezt erősítette meg aláírásával a két szervezet vezetője, amikor a Polgárőr Napon aláírták az ORFK-OPSZ közötti új együttműködési megállapodást. Az aláírást követően Dr. Hatala József altábornagy úr, országos rendőr-főkapitány méltatta az egyezményt és megköszönte a polgárőrök által a rendőrségnek nyújtott folyamatos támogatást.

Országos Polgárőr Nap - 2012


Az ünnepélyes megnyitó kiemelkedő eseménye volt, hogy az idei évben először, 100 új polgárőr tett fogadalmat, amelyet Paskai László bíboros úr áldott meg.

Országos Polgárőr Nap - 2012