Polgárőr Akadémia 3. (+fotók)

2015. május 20. 07:37
Polgárőr Akadémia 3. (+fotók)
A megyei polgárőr szövetségek elnökségi tagjai és polgárőr egyesületi vezetők népesítették be harmincan május 11-15. között Pilisszentkereszten a Büntetés-végrehajtási Szervezet Továbbképzési és Rehabilitációs Központját. Ők voltak az immáron harmadik Polgárőr Akadémia hallgatói, akik az egy hetes szemeszter végén május 15-én vehették át tanúsítványaikat arról: megfeleltek az előírt követelményeknek.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar és az Országos Polgárőr Szövetség együttműködésének köszönhetően létrejött, a Polgárőrség legmagasabb szintű képzésének szervezői némi módosítást hajtottak végre a tanmeneten – hallgatói kívánságnak megfelelően – így előbbre került a csapatot összekovácsoló „Polgárőr Café”, ily módon a többi előadás „hátrébb” csúszott a tanrendben. Ám, mint a hallgatóktól megtudtuk, ez nagyon ésszerű átszervezés volt, hiszen már az első napon mindenkinek kellett mindenkivel „dolgozni”, szinte azonnal megismerték egymást a résztvevők.

Vizsgáznak a polgárőrök a harmadik Polgárőr AkadémiánAmikor pénteken Pilisszentkeresztre érkeztünk, már javában tartott a dr. Tihanyi Miklós r. őrnagy, főiskolai tanársegéd vezette konzultáció – előtte dr. Kovács Sándor r. ezredes, főiskolai docens tartott hasonlót –, amelyen az előadók nyomatékosan felhívták a figyelmet azokra a témákra, amelyek szerepelhetnek a vizsgakérdésekben. Nem sokkal később már előkerültek a tesztlapok, megkezdődött a vizsga.

Mindeközben érkezett meg Pilisszentkeresztre dr. Túrós András, az OPSZ elnöke és Markos György, az OPSZ külkapcsolati elnökhelyettese. Az elnök rögvest azt kérte dr. Major Róbert r. alezredes, PhD egyetemi docenstől, a Polgárőr Akadémia vezetőjétől: legyen az idén még két szemeszter. A szeptemberin annyi változtatást kérne, hogy arra az OPSZ Felügyelő Bizottságának tagjait és a megyei bizottságok vezetőit iskoláznák be, s ott döntően az őket érintő kérdések kerüljenek terítékre.

A vizsga végeztével a gyors értékelés során kiderült, mindenki megfelelt a követelményeknek, mi több, kilencen „Kiváló” minősítéssel zárták a kurzust. A Tanúsítványokat dr. Major Róbert, dr. Túrós András és Markos György adták át, majd ebéddel zárult a Polgárőr Akadémia harmadik szemesztere.

 

A rendezvényen készült fotókat megtekintheti a Fotóalbum menüpontban, illetve ide kattintva
A rendezvényen készült fotókat megtekintheti a Fotóalbum menüpontban, illetve ide kattintva