Polgárőr Vitara Esztergomban

2015. május 29. 21:18
Polgárőr Vitara Esztergomban

A Magyar Suzuki Zrt. felajánlásának köszönhetően egy vadonatúj Suzuki Vitara segíti mostantól az Esztergom Városi Polgárőr Egyesület munkáját.

Az ünnepélyes átadáson részt vett Krisztián Róbert, a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója, Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke, Bárdos Zoltán, a KEMPÖSZ elnöke, Bodrogai Sándor, az EVPE elnöke, Bánhidy László Esztergom város alpolgármestere, valamint az Esztergomi Rendőrkapitányság képviselői.

Bodrogai Sándor, Bánhidy László, Krisztián Róbert, Bárdos Zoltán és dr. Túrós András a polgárőr Vitara átadásakor Dr. Túrós András az OPSZ elnöke elmondta, a megye legjobban működő polgárőr egyesülete az esztergomi, de országos szinten is kiemelkedő helyen áll, így a legjobb helyre kerül a gyár felajánlása, ami nagymértékben hozzájárul a helyi közbiztonság javításához.

 Krisztián Róbert a Magyar Suzuki Zrt. operatív igazgatója az átadáson hangsúlyozta, hogy a Polgárőrség és a Suzuki partnerségi együttműködése országos és helyi szinten egyaránt kiemelkedő, a jövőben is támogatni fogják a szervezet munkáját.

 Bánhidy László Esztergom város alpolgármestere, örömmel tudatta, hogy mind a Polgárőrséggel, mind a Suzukival nagyon jó kapcsolatot ápol a város, gyakran tartanak eszmecseréket és részt vesznek egymás rendezvényein.

 Az egyesületnek Esztergom Város Önkormányzata biztosít irodát a Polgármesteri Hivatal épületében, segítve bűnmegelőző tevékenységüket. Polgárőrei tavaly 70 fővel 22 elfogásban, ugyanennyi tettenérésben, valamint 33 eltűnt személy felkutatásában jeleskedtek. 2014-ben összesen 2273 órát töltöttek járőrözéssel, és 1796 órán át biztosítottak különböző városi rendezvényeket, bűnmegelőzésre pedig további 1482 órát fordítottak.

 Az esztergomi polgárőrség több oktatási intézménnyel tart szoros kapcsolatot bűnmegelőzési előadások révén, sokan csatlakoztak hozzájuk, mostantól azonban nemcsak létszámában, de technikai felszereltségében is gyarapodik. Nagyot lendíthet az EVPE hatékonyságán, hogy a 2015-re tervezett létszámbővítés mellett a szervezet egy vadonatúj Suzuki Vitarával gazdagodott. „A Magyar Suzuki Zrt. felajánlása különösen értékes számunkra, a sokoldalú modell rendkívül jó szolgálatot tesz majd városban, közúton és a külterületek földútjain egyaránt” – mondta az ünnepélyes átadáson Bodrogai Sándor, az esztergomi polgárőr egyesület elnöke.

 
(Fotó: Magyar Suzuki Zrt.)