Polgárőrök ezrei segítik a bajba jutottakat

2013. március 15. 13:48
Polgárőrök ezrei segítik a bajba jutottakat
A polgárőrök több ezren veszenk részt az elakadt gépjárművek mentésében, az áram nélkül maradt településeken a rendőrség irányításával, velük együttműködve teljesítenek szolgálatot, kiemelten Budapest, Pest, Hajdú, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Veszprém, Komárom-Esztergom, Győr-Moson-Sopron megyékben.
 
A kritikus megyékben 24 órája megfeszített szolgálatot látnak el a polgárőrök. Az OPSZ elrendelte a katasztrófa-elhárítási mozgósítást és a megyei védelmi bizottságok munkájában nagy erőkkel vesz részt.
 
Az autópályákon vesztegelő több száz autó mentésében is aktívan részt vesznek a polgárőrök. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság mentési akciójába 10 gépjárművel, 50 fővel kapcsolódott be a polgárőrség budapesti szervezete. A külvilágtól elzárt településeken, forró italt takarót, élelmiszert osztanak, valamint melegedő helyekre szállítják a bajba jutottakat.
 
A kritikus helyzet kialakulása során az egész ország polgárőreit ellátó ügyeletet állított fel a az Országos Polgárőr Szövetség a Budapesti Polgárőr Szövetség központi ügyeletén, melynek elérhetőségei:
tel.: 06/30 621-2222, e-mail: ugyelet@bpsz.hu.
 
Budapest, 2013.03.15.
Országos Polgárőr Szövetség