Polgárőrök nélkül nem sikerült volna

2014. augusztus 21. 10:44
Polgárőrök nélkül nem sikerült volna
A múlt héten tartotta a Balatoni Közbiztonsági Koordinációs Bizottság (BKKB) a rendes havi ülését. A megbeszélésen a megjelent rendőr és polgárőr vezetők beszámoltak az előző ülés óta eltelt időszak tapasztalatairól.
Javuló eredmények a statisztikákban. Ez jellemezte az augusztus havi BKKB megbeszélést, amely a Fonyódi Rendőrkapitányság épületében került megtartásra. Az ülésen jelent voltak az érintett négy megye (Fejér, Somogy, Veszprém és Zala) rendőrségének és polgárőrségének képviselői, akik beszámoltak az előző találkozó óta történt eseményekről és az elvégzett munkáról. A megjelent személyek örömmel számoltak be arról, hogy előző időszakokhoz képest csökkent a bűncselekmények száma, és a legtöbb területen a statisztikai adatok javulást mutatnak. Mindez köszönhető a fokozott rendőri jelenlétnek és a polgárőrök fokozott szolgálatellátásának is egyaránt.

A megyei polgárőr szövetségek képviselői elmondták, hogy a polgárőrök hatalmas óraszámban láttak el szolgálatot, ezek nagy részét a különféle Balaton-parti fesztiválok problémamentes lebonyolításában való részvétel és az ezekhez fűződő háttértevékenység tette ki. Ezen felül aktívan részt vettek a strandokkal kapcsolatos bűnmegelőző tevékenységekben, a kerékpárutak ellenőrzésében, és rendszeresen együttműködtek a rendőrséggel, segítve ezzel a rendőrök munkáját. Pungor János rendőr ezredes, a BKKB soros elnöke külön megköszönte a polgárőrség segítségét. Mint mondta, a polgárőrök munkája is hozzájárult ezekhez a jó statisztikai adatokhoz.

 

Magyar Márk László