Polgárőrség a közbiztonságért Kunszigeten

2015. március 04. 10:00
Polgárőrség a közbiztonságért Kunszigeten
A Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség  2015. február 24-én, Kunszigeten tartotta a "Polgárőrség a közbiztonságért" elnevezésű rendezvényét.

13 kerékpárt kaptak a Győr-Moson-Sopron megyei polgárőrökLendvai Ivánné polgármester asszony fogadta és köszöntötte látványos, a települést bemutató projektjével a meghívottakat. Megtisztelte a rendezvényt jelenlétével dr. Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Csaplár Zoltán a Győr–Moson–Sopron Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, dr. Nagy István a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Széles Sándor a megyei Kormányhivatal vezetője valamint Németh Zoltán a megyei Közgyűlés elnöke. A találkozón részt vett még Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Horváth Csaba rendőr ezredes, a Győri Rendőrkapitányság vezetője és Sallai Péter tűzoltó ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója. 

Az ünnepélyes keretek között tartott eseményen Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok kiemelte, hogy a megye területén a rendőrök és polgárőrök mintegy kétezer esetben, több mint 17 ezer órában teljesítettek közös szolgálatot. Hangsúlyozta a 100x100-as és a 250x100-as Biztonság elnevezésű bűnmegelőzési mintaprogramok jelentőségét és hatékonyságát. A főkapitány a rendőrség folyamatos szakmai támogatásáról biztosította a Polgárőrséget.

 Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta, hogy a céljaik között szerepel az egyesületek létszámának növelése, valamint a rendőr-polgárőr közös szolgálatok intenzitásának elősegítése. Bejelentette, hogy még az idei évben több ezer új, korszerű szolgálati mellénnyel látják el az ország polgárőr egyesületeit, illetve egyeztetések folynak abban az irányban, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium még az idén indítson újabb pályázatot új szolgálait gépjárművek beszerzésére.

Új szolgálati autót kaptak a polgárőrök KunszigetenCsaplár Zoltán felszólalásában méltatta a rendvédelmi szervekkel folytatott kiemelkedő és hatékony együttműködést, felelevenítette azokat az eseményeket, rendkívüli helyzeteket, amikor a polgárőrség egy emberként segített a bajba jutottakon, rászorulókon. 

Az ünnepség zárásaként dr. Nagy István államtitkár Németh Csabának, a Kunszigeti Polgárőr Egyesület elnökének hivatalosan is átadta az MVH pályázaton elnyert szolgálati járművet, majd Csizmadia Gábor rendőr dandártábornok 13 új szolgálat kerékpárt adott át Győr, Gönyü, Kóny, Lázi, Nagybajcs, Tét települések polgárőr egyesületeinek.

 Takács József, Takács Krisztián

Forrás: police.hu

Az eseményről a Győr+TV is tudósított.
A riport megtekintéséhez kattintson a képre
A Győr+ TV riportja a konferenciáról