Sikeres a polgárőrség által meghirdetett 100x100 biztonság program

2013. szeptember 01. 16:14
Sikeres a polgárőrség által meghirdetett 100x100 biztonság program

2013. 08. 31-én Kiskunfélegyházán Papp Károly rendőr altábornagy országos rendőrfőkapitány részvételével került megrendezésre az Országos Polgárőr Szövetség bűnmegelőzési mintaprogramjának regionális fóruma.

A Polgármesteri Hivatalban megtartott tanácskozáson a program minden regionális stratégiai partnere képviseltette magát - Budapest, Pest, Bács-Kiskun, Csongrád, Békés megyék rendőri, polgárőri és önkormányzati vezetői. A 100x100 Biztonság bűnmegelőzési mintaprogram Magyarország száz, az átlagtól eltérő közbiztonsági kihívásokkal rendelkező településén került kihirdetésre, mely a közbiztonság erősítését és a lakosság biztonságérzetének javítását szolgálja. A megyei és az egyesületi polgárőr vezetők beszámoltak a program eddigi eredményeiről és a problémákról, majd interaktív fórum keretében hozzászólásaikkal mozdították elő a még szorosabb együttműködést a rendőrség a polgárőrség és az önkormányzatok között.

Sikeres a polgárőrség 100x100 programjaPapp Károly rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány megköszönte a Polgárőrség munkáját és megfogalmazta a polgárőrség iránt támasztott jövőbeni elvárásokat. A Főkapitány a Rendőrség folyamatos szakmai támogatásáról biztosította a Polgárőrséget, valamint bejelentette, hogy az ORFK hamarosan kettőszáz darab kerékpárral is segíti a programban résztvevő települések munkáját. A rendőrség számára a legfontosabb értékmérő az állampolgárok véleménye a közrendről, közbiztonságról, melyért mindhárom stratégiai partnernek folyamatosan tennie kell.

Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke elmondta, hogy a program céljai közt szerepel az egyesületek létszámának növelése, valamint a rendőr-polgárőr közös szolgálatok intenzitásának elősegítése. A bűncselekmények megelőzése érdekében a közterületi jelenlét az egyik legnagyobb visszatartó erő hangsúlyozta az elnök. Az eseményen részt vett Dr. Hatala József ny.r.altábornagy, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács elnöke, valamint a megyei rendőr-főkapitányok és a megyei polgárőr szövetségek elnökei.