Tisztújító közgyűlés Nógrádban

2015. április 29. 12:02
Tisztújító közgyűlés Nógrádban

Harmadszor is újraválasztották Vass Miklóst a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége elnökének.

2015. április 25-én a Nógrád megyei Érsekvadkert község közösségi házában tartotta rendes közgyűlését a Nógrád Megyei Polgárőr Szervezetek Szövetsége. Rekord létszámmal vettek részt a küldöttek, ami az elhivatott munka és az eddigi vezetés példamutató szervezőkészségét dicséri.

A közgyűlés résztvevőit a házigazdák Valent József alpolgármester és Kőhalmi Erika jegyző asszony köszöntötte, majd Vass Miklós elnök lényegre törő beszámolóját egyhangúan, kiegészítés nélkül fogadta el a közgyűlés. Az elnök kiemelte a szolgálati órák emelkedését és a kiváló együttműködést a társszervekkel. Ugyan így történt Szikoráné Sebestyén Katalin a felügyelő bizottság elnökének beszámolójánál is. 

Dr. Nagy László megyei rendőrfőkapitány megköszönte a rengeteg közös szolgálatot, és további támogatásáról biztosította a résztvevőket.

Csóra György az Országos Polgárőr Szövetség elnökhelyettese méltatta a megyei szövetség működését és vázolta az OPSZ terveit, a jövő feladatait. Kiemelte az együttműködést a rendőrséggel és az önkormányzatokkal.

Berecz György a megyei katasztrófavédelem igazgatója megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját, a gyors reagálást a káreseményekre.

Dr. Budai István Büntetés-végrehajtási ezredes a közös pályázatok eredményességét emelte ki felszólalásában, és a bűnmegelőzés fontosságát hangsúlyozta. Tájékoztatta a jelenlévőket a Balassagyarmati Börtön és Fegyház és a Megyei szövetség közötti együttműködésről.

Nagy Zoltán a Romhányi egyesület vezetője javasolta újraélesztő készülékek beszerzését.


A hozzászólások befejezése után kitüntetések átadása sem maradhatott el. Polgárőr érdemkereszt arany fokozatot kapott:

  • Dr. Nagy László rendőr ezredes, megyei főkapitány
  • Világosi Gyuláné a Cered és mikro térsége egyesület elnöke
  • Orosz József a Mátramindszenti egyesület elnöke
  • Sulyok György a Tari egyesület tagja.

Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozatot Krizsanyik Zoltán a Nagylóci polgárőr egyesület tagja vehetett át. A megyei elnök Polgárőr Dísztőrt adományozott Karvai Norbert rendőr alezredes részére, és Polgárőr Plakettet Sálek László Kishartyáni polgárőrnek.

Ezután az új törvényi előírásoknak megfelelően a módosított alapszabály elfogadására került sor, majd az új vezetőség és felügyelő bizottság megválasztása került sor. A jelölő bizottság javaslatát a közgyűlés a következő öt évre egyhangúan elfogadta. Eszerint elnöki tisztségre Vass Miklós, titkárnak Gordos Mátyás, gazdasági vezetőnek Majnyik László, elnökségi tagnak Csík Csaba, Csohány Tibor, Jávorka János, Szabó Endre, Kővári Ferenc és Szota Ferenc kapott megbízást. Az elnökségi tagok egyben küldöttek is az OPSZ közgyűlésében. A felügyelő Bizottság elnöke Szikoráné Sebestyén Katalin lett, akinek munkáját - mint a bizottság tagja - Szentpéteri Róbert és Lázár István segíti.