Újabb 30 motort adott a rendőrség a polgárőrségnek (+fotók)

2015. február 27. 21:29
Újabb 30 motort adott a rendőrség a polgárőrségnek (+fotók)

Ülésezett 2015. február 27-én az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, melynek részeként Papp Károly Országos Rendőrfőkapitány újabb harminc segédmotoros kerékpárt adott át a polgárőröknek.

Papp Károly, az ORFK vezetője az ünnepélyes átadáskor hangoztatta, a rendőrség és a polgárőrség együttműködésének is köszönhető, hogy mára Magyarország közbiztonsága kiegyensúlyozottnak mondtató. Emlékeztetett arra, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) már tavaly is támogatta 50 millió forinttal az OPSZ közterületi szolgálatteljesítését. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága ebben az évben is hasonló értékben vásárol eszközöket az OPSZ részére. Ennek a folyamatnak az egyik állomása a most megtörtént motorkerékpár-átadás, és a tervek szerint az aktuális közbeszerzési eljárás végeredményét követően, néhány hónap múlva újabb járműveket kapnak a polgárőrök – mondta Papp Károly.


Dr. Túrós András, az OPSZ elnöke a motorok átvételekor újra nyomatékosította, hogy a polgárőrség a rendőrség civil szervezete, vagyis csak azok a polgárőr egyesületek tevékenykedhetnek a bűnmegelőzés terén, amelyek együttműködési megállapodást kötnek a rendőrséggel. Kiemelte azt is, a rendőrség vállalta azt is, hogy segíti a polgárőrök szakmai felkészítését. „A polgárőrség és a rendőrség harmonikus kapcsolata nagyban hozzájárul a polgárőrség fejlődéséhez”- emelte ki dr. Túrós András, aki még hozzá tette, reményei szerint 1-2 év múlva már mind a kétezer polgárőr egyesület rendelkezik majd ilyen járművekkel.

Ezután Papp Károly ünnepélyesen átadta az OPSZ által kiválasztott tizenöt polgárőr egyesületnek a közterületi járőrszolgálatot segítő motorokat.

 

Mint ismeretes, az Országos Rendőrfőkapitány 2013-ban már adott segédmotorkerékpárokat a polgárőrségnek, legutóbb pedig múlt év végén ajánlott fel négyszáz kerékpárt, hogy ezzel is javuljon Magyarország közbiztonsága, és emelkedjen a lakosság szubjektív biztonságérzete.

Segédmotorkerékpárban részesült egyesületek:
Pécs Postavölgyi Polgárőr Egyesület
Budapesti és Agglomerációs Polgárőr Szervezetek Szövetsége
Nagyiván Község Polgárőr Egyesület
Sajóvámosi Polgárőrség Egyesülete
Bőcs Polgárőr Egyesület
Gyenesdiási Polgárőr és Vízi Egyesület
Tapolcai Városőrség Polgárőr Egyesülete
Hírös Polgárőr Egyesület
Katonatelepi Polgárőrség Egyesület
Hajdúböszörményi Polgárőr Egyesület
Hajdúszoboszlói Polgárőr Közhasznú Egyesület
Mórahalmi Önvédelmi Egylet Polgárőrség
Kisvárdai Polgárőr Egyesület
Balsai Polgárőr Egyesület
Iregszemcsei Polgárőr Egyesület

 30 segédmotorkerékpárt adott át a rendőrség a polgárőrségnek (fotók megtekintése ide kattintva)