Domoszlai Dániel

2018. március 18. 20:36
1980-ban végezett a Kaposvári Mezőgazdasági Főiskola Általános Állattenyésztési karán. A főiskola keretein belül Sportló Tenyésztő fakultációt végzett, ugyanitt szerezte meg a Lovas Edzői oklevelét. Kaposváron sportolt, versenyezett is. A Főiskola elvégzése után az akkori Országos Lótenyésztési Felügyelőség, Gyöngyösi Kirendeltségén dolgozott, mint lótenyésztési felügyelő.
1983-ban, ugyanezen szervezet Parádi Méntelepére került, mint főállattenyésztő. Ebben az évben indították el a tenyészmének Saját Teljesítmény Vizsgáztatását, melynek irányítója, edzője lett. Az STV vizsga díjlovaglásból, díjugratásból, terep feladatokból, nyereg alatti magas-ugratásból, szabadon-ugratásból állt.
1983-1992 között a Területi Lovas Szövetség főtitkára.
1992-ben szerelt fel a Rendőrség állományába, a Lovas Alosztályhoz, ami akkor a BRFK-hoz tartozott.
1994-ben Alosztályvezető helyettesnek, majd 1995-ben az Alosztály vezetőjének nevezték ki. Ezzel párhuzamosan végezte el a Rendőrtiszti Főiskolát. Az Alosztály vezetőség mellett vezette a lovak és lovasok szakmai felkészülését is. A Lovas Alosztály szolgálati tevékenységei  3 fő feladat köré voltak ekkor csoportosíthatóak: közterületi lovas járőrszolgálat, rendezvénybiztosítás és a bemutatók, versenyek. A Lovas Alosztály felkészültsége 2000-re olyan szintet ért el, hogy rá lehetett építeni a Magyar Köztársaság Nemzeti Lovas Díszegységét, melynek bázisát, alapját képezte. Ennek első, alapító parancsnoka Domoszlai Dániel volt.
2001-ben a Millenniumi Aranyéremben részesült. Az Igazolt Magyar Szabadságharcos Világszövetség a "Hűség a Hazához Érdemrend Nagykereszt" kitüntetést adományozott részére, a Honvédelmi Miniszter a Szolgálati Érdemjel aranyfokozatában részesítette, továbbá Belügyminiszteri elismerésben egyszer, Főkapitányi elismerésben háromszor részesült.
2004-ben átszervezés következtében az Alosztály az akkori Rendészeti Biztonsági Szolgálathoz került, (jelenleg Készenléti Rendőrség) ahonnan 2007-ben nyugdíjba vonult.
2015 óta az OPSZ  Lovas Tagozatának oktatásain előadásokat, edzéseket tart a lovas polgárőrök számára, amelyért az OPSZ Elnöke Elnöki dicséretben és tárgyjutalomban részesítette.