Kulik Mónika

2019. május 08. 21:38
1998-ban végezett az Állatorvos-tudományi Egyetemen, tagja volt az egyetemi díjugrató csapatnak. Az egyetemi évek után a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok állatorvosa, majd a Dióspusztai Angol Telivér Ménes vezetője lett. Ménesi gyakorlatából adódóan a szaporodásbiológia, újszülött, kólikás és alap sebészeti ellátás területén szerezett tapasztalatot. 2003 óta lóspecialista állatorvos, 2015-től hatósági állatorvos lett. A galopp versenysport világából a lovassport, szabadidősport és az alapképzés területére „nyergelt át”. 2013-tól férjével a Kisbéri Lovardát üzemeltették, ahol a lovas oktatói és a versenyszervezői feladatokat is ellátta, valamint több megyei fogathajtó és military versenynek volt ellátó orvosa. A Komárom-Esztergom Megyei Lovas szövetség szabadidőlovas koordinátora lett.
2014-től a Kisbér Városi Polgárőr Egyesület tagja, 2016-ban Járőr I. vizsgát tett lovával együtt.
2018-ban megalapítja a Naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület Lovas Tagozatát. A Lovas Tagozat gyakorlati és elméleti képzéseinek állatorvos előadója, országos szemléken állatorvosi ügyelet ellátója. 2018-ban munkája elismeréseképpen a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatával tüntette ki az OPSZ Elnöke.
2019-től az OPSZ Lovas Tagozat Elnökségének tagja, valamint a Komárom-Esztergom megyei lovas koordinátor feladatait is ellátja.