Adománnyal érkezett a polgárőrség

2018. március 01. 16:39
Adománnyal érkezett a polgárőrség

A hideg tél komolyan megnehezíti a külterületen élők mindennapjait. Főként az idősek számára jelent a zord idő nagy terhet. A Kecskeméthez tartozó Szarkásban a polgárőrség rendszeresen segíti adományokkal a rászorulókat.

Már javában tart a rekord hideg időjárás, ami az idősebbeket még inkább próbára teszi. Bevásárlás, orvoshoz járás, fűtés. Ez mind-mind megnehezíti az életüket. Így van ezzel Terike néni is, akihez kétdoboznyi adománnyal érkezett a polgárőrség kedden délelőtt. A csomagok meleg ruhákat rejtettek, melyeket a hiros.hu tájékoztatása szerint a Magyar Vöröskereszt ajánlott fel a kecskeméti szolgálatnak. Élelmiszer-utalványokkal, meleg étellel és egyéb adományokkal is támogatják a rászorulókat, hogy minél kevesebbet kelljen nélkülözniük. Ilyenkor az odafigyelés ugyanis életet menthet.
- A külterületeken fokozottan figyelni kell az egyedülálló idősekre - mondta Mák Kornél alpolgármester, aki maga is tagja a Kecskeméti Polgárőrség Egyesületnek. – Figyelni szoktuk, hogy füstöl-e a kémény. Mert ha nem, akkor baj van.
Ezen a környéken 30 családot támogat rendszeresen a szolgálat, de a városvezetés ugyanúgy odafigyel azokra, akiknek egyébként fedél, étel, vagy az otthon melege nélkül kellene tölteni a mindennapjaikat. Szociális intézmények, mint például a Margaréta otthon, nappali-éjjeli melegedők állnak az emberek rendelkezésére.

(Forrás: hiros.hu)